Пошук

ЛИШЕ СУЧАСНИЙ І ДАЛЕКОГЛЯДНИЙ ГОСПОДАР ВКЛАДАЄ КОШТИ У ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ

Дата: 10.11.2017 13:48
Кількість переглядів: 1324

Фото без опису

 

У цьому році Немирівська міська громада може похизуватися не лише будівництвом доріг, прокладанням та реконструкцією водогонів і вуличного освітлення, а й сучасними підходами до ефективного використання енергії. Наприкінці минулого року, за ініціативи міського голови, Немирівська міська об’єднана територіальна громада прийняла Програму енергозбереження і енергоефективності. На дану програму передбачено близько 20 млн. грн., де 70% даних коштів складало державне фінансування. Мало це чи багато – порівняємо з тим, який бюджет міста був до об’єднання і на що витрачалися бюджетні кошти: буквально два роки тому доходи міського бюджету складали близько 10 млн. грн., яких вистачало лише на утримання трьох ДНЗ, міськради та Немирівського ККП, а меншу частину витрачали на благоустрій капітальні видатки. Сьогодні ситуація кардинально змінилася. І саме на розбудову громади нині витрачається левова частка бюджету ОТГ.

Одним із пріоритетних завдань цього року апарат та депутатський корпус ради визначив заходи з теплореновації (заміна вікон, дверей, даху та утеплення фасадів) освітніх та комунальних закладів міської ради. Адже за економічними розрахунками витрачені кошти швидко окупляться за рахунок значної економії енергоносіїв.

Наразі проходять масштабні роботи у ДНЗ №3 «Дзвіночок» та НВК №1 по енергозбереженню починаючи від заміни вікон і закінчуючи заміною та утепленням даху, де щодня можна побачити міського голову Віктора Качура, який незважаючи на відпустку постійно контролює процес реконструкції.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора