Пошук

Візит губернатора до Немирівської ОТГ

Дата: 06.08.2018 16:16
Кількість переглядів: 1736

 

Децентралізація влади є одним із пріоритетних напрямів роботи виконавчих органів влади в Україні. Утворення нових об’єднаних територіальних громад,  їх діяльність, позитивні зрушення, які відбуваються в соціальному розвитку міст та сіл, викликають жвавий інтерес  у представників  громад,  що планують собі майбутнє об’єднання і побоювання  чиновників, які можуть втратити свої посади.

    В Немирівському районі утворено шість  ОТГ. Що є найвищим показником серед районів області.   Від того наскільки  ідея приєднання буде успішною і стане позитивним прикладом для громад, що не приєдналися. Адже процес об’єднання дещо пригальмувався.

Однією із найпотужніших громад не тільки в районі,  але  й в області  є Немирівська  об’єднанана територіальна громада. За даними Мінрегіонбуду Немирівська  ОТГ  займає 19 місце в рейтингу фінансової спроможності серед об’єднаних громад в  Україні.

Очолює її Почесний голова Вінницької обласної організації Радикальної партії Олега Ляшка, Віктор Качур.  Керівник, що знає формулу успіху, як в сучасних умовах децентралізації, мобілізувавши власні фінансові ресурси в купі державними, досягти результату. Щоб мешканці міста та сіл, що об’єдналися якнайшвидше  відчули покращення і  повірили в те, що в них є  майбутнє, що можна  досягти  стандартів життя по яким живе цивілізована Європа.

Таким чином, робота  громади та її голови не залишаються поза увагою  керівництва обласної державної адміністрації та обласної ради.

На  запрошення  Віктора Качура,   Немирівську міську об’єднану територіальну громаду 3 серпня відвідав голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

     В ході робочої поїздки посадовці відвідали міський та районний центр ПМСД, де ознайомились з роботою центру, які зміни відбулись після медичної реформи, з якою кількістю населення заключено декларації. Валерій Коровій зазначив, що заробітна плата лікаря, в якого буде зареєстровано більше 2000 населення,  становитиме в середньому 20 тис. грн. І такі перші позитивні приклади реформ вселяють оптимізм і формують стимули рухатись вперед. За рахунок коштів місцевого бюджету заклад повністю забезпечений обладнанням та медикаментами для невідкладної медичної допомоги. Придбано два легкових автомобілі.

На запрошення міського голови Віктора Качура керівник області ознайомився з ходом будівництва  та  ремонтну доріг в місті. Валерій Вікторович  зміг побачити,  що дороги які знаходяться на балансі міської ради заасфальтовано та відремонтовано більше як на 80 %. Звернули увагу на незадовільний стан дорожнього покриття вулиць Покровської та  Горького, що знаходиться на балансі облавтодору. Голова облдержадміністрації зазначив, що існує затверджений графік по ремонту доріг, і щоб люди це розуміли.  Капітальний  ремонт дороги в центрі міста по вулиці Горького планується розпочати з 10 серпня поточного року. На фінансування робіт із державного бюджету виділено 14 млн. грн.  Міська рада прийме участь у співфінансуванні ремонту вулиці Горького. На що буде виділено із міського бюджету 1,4 млн. грн. Повністю завершити ремонт дороги М 12, що проходить через місто Немирів планується в наступному 2019 році.

Під час відвідання дошкільного навчального закладу, завідуюча дитячим садочком Олена Поліщук розповіла, що проведено реконструкцію будівель та споруд Немирівського дошкільного навчального закладу №3 «Дзвіночок» Немирівської міської ради із застосуванням заходів теплореновації (заміна вікон, дверей та утеплення фасаду). Вартість робіт складає 3млн. 763 тис .грн. Також  закуплено комп’ютери, принтери,  та нове технологічне обладнання для харчоблоку.

Міський голова ознайомив гостей з роботою новоствореного Центру надання адміністративних послуг в  Немирівській ОТГ, який надає 67 видів послуг мешканцям громади.  Станом на 01 серпня 2018 року прийнято та опрацьовано 6796 заяв від громадян та представників юридичних осіб. Немирівська міська рада придбала робочу станцію з оформлення і видачі паспортів громадянина України для виїзду за кордон, на даний час триває процес налаштування програмного забезпечення.

   Під час робочої поїздки відбулася робоча нарада губернатора з міським головою щодо подальшої співпраці щодо розвитку міста та населених пунктів, їх інфраструктури та благоустрою. Поїздка відбулася в діловій та конструктивній атмосфері.  

Заступник міського голови

Іван Дзюбак

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора