Пошук

День села Никифорівці, Лука

Дата: 15.08.2018 16:12
Кількість переглядів: 2550

 

День села Никифорівці, Лука – це спільне свято тих, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитись тут назавжди, щоб зберегти звичаї і традиції та примножити здобутки рідного села на радість дітям і внукам. І, традиційно, 14 серпня жителі сіл Никифорівці, Лука та численні гості відсвяткували День села, який відзначався разом із святом Маковія або медово-маковий Спас.

Щирі слова привітань з днем народження села лунали від голови Немирівської міської об’єднаної територіальної громади Віктора Качура та в.о. старости сіл Никифорівці, Лука Наталії Школенко. Віктор Миколайович у своєму вітальному слові бажав усім перш за все міцного здоров’я, миру, благополуччя, здійснення найзаповітніших мрій, щоб у кожній оселі звучав дитячий сміх, а в селах розвитку, процвітання, стабільності, яких ми разом досягнемо.

Організатори святкового дійства цього дня подбали про дозвілля  для гостей різної вікової категорії. Для найменших діток були встановлені дитячі майданчики, атракціони, попкорн. Небайдужі до українського мистецтва мали змогу полюбуватись різними виставками: картини з бісеру, різні види вишитих рушників та сорочок, дитячі малюнки на тему «Я люблю своє село», картини на дощечках, а також прийняти участь у майстер-класі «Нове життя – старим речам». Для любителів фотографуватись була облаштована фотозона. Позитивного та бадьорого настрою усім подарувала концертна програма підготовлена  дітками, місцевими колективами а також гурт «Маестро», який був запрошений на святкування Дня села. А також всі могли посмакувати смачною юшкою від пана Сергія та смачними коржами і пирогами, які приготували господині сіл.

Жителі сіл висловлювали подяку міському голові Віктору Качуру за організацію святкування Дня села Никифорівці, Лука і за розвиток села, який відбувся після об’єднання територіальної громади. Так, наприклад, вісімнадцятирічна  Чухно Анна, яка з дитинства проживає в селі Никифорівці сказала: /День села для нас багато значить,це і об’єднання молоді, більше спілкування,стали більш ближчими один до одного. І взагалі після об’єднання громади село стало чистішим, стало приємніше тут знаходитись. Зараз в селі проходить дуже багато позитивних змін, тобто і проведення світла, почали будівництво водогону і видно, що відбувається розвиток села. Стало дружніше, громада об’єдналася, утворилась Київсько-патріархальна церква, що для нас є дуже важливим, тому що ми живемо в Україні і це для нас дуже багато що значить./  

Ще одна жителька, більш поважного віку Євдокія Євдокимівна теж прокоментувала, що після об’єднання територіальної громади жителі сіл і вона зокрема відчули позитивні зміни, такі як: /В селі стало чистіше, покращився благоустрій села, після об’єднання вже другий рік поспіль проводиться День села, де можна відпочити, послухати хороший концерт./

Загалом свято вдалось, всі залишились задоволеними, а позитивні емоції, які отримали на святкуванні збережуть до наступного Дня села.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора