Пошук

НЕ ПАЛИ БУР’ЯН – НЕ ШКОДЬ СОБІ ТА ПРИРОДІ!

Дата: 22.08.2018 16:58
Кількість переглядів: 2219

 

    Немирівчан попереджують, штрафують, а вони продовжують палити гілля, рослинні рештки з різним сміттям, доходить черга до опалого листя. Чому приклад беруть з гірших послідовників, а не навпаки. Багато немирівчан займається природним землеробством, для них це цінний біологічний матеріал, який вони використовують для підвищення родючості  грунту, компостують, мульчують та використовують як органічне добриво. Навіть в боротьбі з тими ж бур’янами.
   Чергові випадки самовільного спалювання сухої рослинності та гілля дерев були зафіксовані інспектором по благоустрою по вул. Соборній, Шевченка, Маяковського, Горького, Кошового.   З порушниками проведено профілактичну бесіду про шкідливість та заборону спалювання опалого листя, бур’янів, гілля, сухої трави, сміття, після чого оформлено адміністративні протоколи за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.                                                                          

Факт, спалюючи сміття, ви наносите непоправну шкоду не лише своєму здоров`ю, а й здоров’ю оточуючих людей та навколишньому природному середовищу. При спалюванні рослинних залишків у повітря надходить близько 2 кг мікрочастин диму, складовою частиною якого є чадний газ, оксид водню, діоксид азоту. Дим з багать розсіюється повільно, до двох діб. Забруднюючі речовини в концентрованому стані знаходяться в приземному шарі атмосфери, яким ми безпосередньо дихаємо. Названі хімічні речовини викликають у людей подразнення епітелію верхніх дихальних шляхів з подальшим ураженням дихальної, нервової, серцево-судинної систем, шкіри та очей, викликає алергічні реакції. Особливо це відчувають люди з хронічними хворобами. Це є однією з причин, що в осінній період загострюються хронічні хвороби органів дихання, виникають бронхоспазми, алергічні кон`юнктивіти.

У багаттях, окрім сухої рослинності, нерідко горить сміття побутове (використана пластикова тара, поліетилен), від згоряння яких додатково в атмосферне повітря надходять особливо шкідливі продукти горіння діоксиди та бензоперен. Вони є небезпечним мутагеном, можуть викликати онкологічні захворювання, негативно впливають на здоров’я вагітних. Особливо небезпечним є їх здатність до ембріотоксичної дії – отруєння ще ненародженої дитини.

Так  як ми живемо у світі сучасних технологій, буде проводитись відеозйомка квадрокоптером тих ділянок, де буде дим або полум’я, фотофіксація порушення буде важливим доказом в адмінпротоколі. Штраф буде сплачувати власник земельної ділянки.                                                               

Не шкодьте природі та не завдавайте їй шкоди, а собі збитків та клопоту!

Інспектор по благоустрою
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора