Пошук

СПАЛЮВАТИ СМІТТЯ ТА ТРАВУ – НЕБЕЗПЕЧНО ДЛЯ ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ!

Дата: 29.08.2018 09:40
Кількість переглядів: 626

 

Фото без опису

 

 

            

 

 

 

 

 

Немирівська  міська  рада звертає  увагу на те,   що   на території громади останнім часом значно збільшились  випадки спалювання сухого листя, трави, бур’яну  та побутового сміття. Переважна  більшість цих протиправних дій з боку мешканців спостерігається на присадибних ділянках та прилеглих територіях.

Спалювання  несе дуже велику загрозу для  здоров’ я  людини. В повітря вивільняються  мікрочастинки  диму, до  їх складу входить пил, окиси азоту, угарний газ, важкі метали. Окрім  того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найотрутніших  для  людини  речовини, які  здатні викликати у людини  ракові захворювання.

Оскільки спалювання листя, сухої рослинності, відходів несе загрозу для навколишнього  середовища, за такі дії передбачена адміністративна відповідальність згідно ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення,  передбачено  штраф у розмірі  від 20-80 неоподаткованих мінімумів доходів для  громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності - від 50-100 неоподаткованих мінімумів доходів  громадян.   

Інспекція по благоустрою Немирівської ОТГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора