Пошук

«Освіта – то мозок народу, а культура – це його душа».

Дата: 19.12.2017 12:32
Кількість переглядів: 1320

 

 

Зараз кожен українець переживає нелегкий період. В Україні нещодавно пройшла Революція Гідності, на сьогоднішній день продовжується АТО на сході України. Але як стверджує прислів’я: «Дерево сильне корінням». Наше коріння – це наше минуле, історія та національна культура. Праця працівників культури с. Медвежа, в тому, що культурна сфера є вирішальною у формуванні особистості, суспільства, розвитку громади. Правду кажуть, що «Освіта – то мозок народу, а культура – це його душа».

Так наразі, у селі Медвежа протягом 2017 року було проведено багато різноманітних культурно – масових заходів.

     З метою  кращого впливу на виховання підростаючого покоління працівники будинку культури і бібліотеки тримають  тісний зв’язок із школою. Майже всі масові заходи пов’язують з учителями та учнями школи. На кожне урочисте свято були організовані концерти, тематичні вечори поезії, дитячі ранки, театралізовані свята, свято квітів, виставки «Дари осені», свято гарбуза, голосні читки газет та журналів, свято іменинника, книги, рушника «А над світом Українська вишивка цвіте». Традиційним є привітання  з Новим роком та Різдвом Христовим  мешканців сіл Гостинне та Медвежа.

Особливу увагу заслуговує  День пам’яті  присвячений Петру Козорізу - воїну інтернаціоналісту. На свято приїзджають воїни афганці, де вони також відвідують музей П. Козоріза і його могилу.

Разом із школою було проведено розважальну програму присвячену дню святого Валентина. Тематичний вечір до міжнародного жіночого дня 8-Березня, до Дня  Матері «Від матері слово і пісня і хліб».

До дня Перемоги проведено мітинг – реквієм та концерт.  Привітання  ветеранів та солдатських вдів на дому.  Проведено тематичний вечір «Живи поете, в пам’яті людській»,  конкурс читців поезії великого поета. Із відвідувачами закладу проводилися голосні читки газет, журналів, спортивні ігри, виставки, бесіди – діалоги «Історія кулінарних рецептів», «Чудодійна сила косметики». Також проводилися конкурси композиції з квітів «Квітуча Україна».

До святкування дня захисту дітей було проведено конкурс  дитячого  малюнку на асфальті. Кожного року стало доброю традицією   проводити  свято Івана  Купала. Спільно з школою проводилися свята першого та останнього  дзвоника. Спільно з міською радою  було проведено  святкування Дня сіл Медвежа та Гостинне «Село моє – душі криниця ».

      Багато уваги приділяє будинок культури в проведенні  роботи з молоддю села. Для них організовуються вечори молоді, конкурси, дискотеки.

     Заходи, які проводяться в Медвежанському  будинку культури спрямовані на виховання патріотичних почуттів  населення, зокрема юнацтва та дітей.

Медвежанська  сільська бібліотека спрямувала свою роботу на ефективне обслуговування жителів села книгою та наданням необхідної  їм інформації. Робота бібліотеки була направлена на формування навичок читання у дітей та співпрацю  з іншими закладами.

Протягом 2017 року в бібліотеці було обслуговано    дорослих741, дітей        -546. Було видано книги для дорослих-2801, дітей -2216. Відвідали бібліотеку дорослі – 741, діти - 546. Протягом дев’яти  місяців було організовано книжкові  виставки:  «І називається  Поділлям земля, де маєш щастя жити», «Бібліотека між владою і населенням», «Україна – це Шевченкове слово», «Пам’ятаємо, шануємо, цінуємо», «Чим  живе планета», «Не має ціни святині дорогій».

Фото без опису

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора