Пошук

ПРОТОКОЛ громадських слухань щодо врахування громадських та приватних інтересів під час розгляду пропозицій громадськості при розгляді детального плану території орієнтовною площею 24,7000 га., для розміщення житлової ї та громадської забудови, план

Дата: 22.03.2017 13:18
Кількість переглядів: 952

ПРОТОКОЛ

 громадських слухань щодо врахування громадських та приватних інтересів під час розгляду пропозицій громадськості при розгляді детального плану території орієнтовною площею 24,7000 га., для розміщення житлової ї та громадської забудови, планувальної структури і функціонального зонування території, просторової композиції та визначення параметрів забудови.

 

 

" 18"   березня 2017 року    15 .00 год                                             м. Немирів 

 

 

                                                                                        (сесійна зала міської ради)

 

ПРИСУТНІ: Учасники громадських слухань у кількості  28 осіб, в т.ч.: - головуючий – Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Торохтій М.В., начальник відділу містобудування , архітектури та земельних відносин Гук В.І.. - секретар ; В.О. завідувача сектору містобудування та архітектури Немирівської РДА- Осадчук І.В.; представники розробника документації-головний архітектор проекту Литвинов А.І., архітектор Слободинський Р.  депутат міської ради  ,Гончарук С.В., Депутат Вінницької обласної ради Кременюк М.В. представники громадських організацій: Спілки учасників Антитерористичної організації ,Спілки юристів України у Вінницькій області , члени робочої групи, представники громадськості.

 

СЛУХАЛИ: Головуючий доповів, що відповідно до статті 13 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сьогодні проводяться громадські слухання щодо врахування громадських та приватних інтересів під час розгляду пропозицій громадськості при розгляді детального плану території орієнтовною площею 24,7000 га., для розміщення житлової ї та громадської забудови, планувальної структури і функціонального зонування території, просторової композиції та визначення параметрів забудови. Торохтій М.В. ознайомив з порядком денним і регламентом засідання, роз’яснив присутнім вимоги ст. 21 Закону України « Про регулювання містобудівної діяльності» та Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України N 555 від 25 травня 2011 р зазначивши, що запитання, пропозиції та зауваження мають бути обґрунтовані в межах відповідних законодавчих та нормативно — правових актів (тобто по суті сьогоднішнього зібрання). Запитання, пропозиції та зауваження не по суті не розглядаються. Одночасно звернув увагу присутніх що пропозиції до проекту містобудівної документації мають право подавати:

- повнолітні дієздатні фізичні особи, які проживають на території, щодо якої розроблено відповідний проект містобудівної документації на місцевому рівні;

- юридичні особи, об’єкти нерухомого майна яких розташовані на території, щодо якої розроблено відповідний проект містобудівної документації на місцевому рівні;

- власники та користувачі земельних ділянок, розташованих на території, щодо якої розроблено проект містобудівної документації, та на суміжних з нею територіях;

- представники органів самоорганізації населення, діяльність яких поширюється на відповідну територію;

- депутати сільської ради.


 

Порядок денний :

 

 1. Затвердження регламенту громадських слухань.

 2. Доповідь начальника відділу містобудування , архітектури та регулювання земельних відносин Гука В.І. про необхідність розроблення детального плану.

 3. Доповідь автора  проекту.

 4 Запитання до основних доповідачів. Дебати. 

 5. Надання пропозицій щодо детального плану території, голосування учасників громадських слухань за включення принципових зауважень до проекту резолюції.

  6. Оголошення резолюції громадських слухань.

 

 

 

Регламент громадських слухань:

  1. Доповідь головуючого– 5хв.

  2. Доповідь начальника відділу– 3 хв

  3..Доповідь розробника детального плану території – 15 хв.   

  4. Виступи учасників громадських слухань – до 5 хв.

  5. Обговорення пропозицій – 15 хв.

  7. Голосування – до 2 хв.

  8. Оголошення резолюції – 5 хв.

 

ГОЛОСУВАЛИ: «За» -  28    «Проти»  - 0    «Утримались» – 0

 

ВИРІШИЛИ:

Затвердити порядок денний і регламент засідання.

 

 

 

2. Виступив Гук В.І.         Для реалізації положень генерального плану м. Немирів Вінницької області, відповідно до рішення № 82 від 23 березня 2016 року 8 сесії 7 скликання  Немирівської міської ради  «Про виготовлення містобудівної документації – детального плану території житлової забудови в м. Немирів Вінницької області» розроблено детальний план території житлової та громадської забудови кварталу міста Немирів обмеженого вулицею Весняна, та межею м. Немирів.

      Проект виконано відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Закону України «Про основи містобудування» та ДБН Б.1.1.-14.2012 «Склад та зміст детального плану території».

         Детальний план території після затвердження стає основним документом, згідно якого повинно здійснюватися капітальне будівництво, благоустрій та інженерне облаштування території даного кварталу.

          Земельна ділянка знаходиться у комунальній власності Немирівської об’єднаної територіальної громади .

Територія для розробки детального плану території (надалі ДПТ) займає площу 24,7 га. : Відповідно до ЗУ "Про землеустрій" земельні ділянки передаються у власність на підставі затвердженого детального плану, який розроблено у відповідності до генерального плану. До даного часу територія, на які запроектовано дані земельні ділянки знаходиться  у комунальній  власності.

 

 

 

3.Доповідають представники розробника ТОВ «Златограф-Проект» Головний архітектор проекту Литвинов А.І. та архітектор Слободинський Р. Основні тези доповіді:

- ознайомлення присутніх з рішенням Немирівської міської ради № 82 від 23 березня 2016 р. «Про виготовлення містобудівної документації — детального плану території житлової забудови в м. Немирів Вінницької області»;

- характеристика існуючого використання земельної ділянки в районі вулиці Весняна. 

           - аналіз прийнятих містобудівних і архітектурних рішень щодо формування садибної забудови в районі вулиці Весняна з урахуванням пропозицій і побажань Немирівської міської ради та уповноважених. Відповідно до ст. 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Закону України “Про основи містобудування” та Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України N 555 від 25 травня 2011 р. ми проводимо громадське обговорення (слухання) проекту містобудівної Містобудівна документація виконана на професійному рівні, відповідає вимогам містобудівного законодавства, державних будівельних норм ДБН 360-92** «Містобудування. Планування та забудова міських та сільських поселень», ДБН Б.1.1-15-2012 «Склад та зміст генерального плану населеного пункту», Земельного Кодексу України, Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та іншим нормативно правовим актам місцевого та загальнодержавного значення. Надалі наведені техніко-економічні показники, розрахунки до прийнятих у проекті рішеннях, обґрунтування площ та розмірів ділянок, доріг, площадок.

 

 4.ВИСТУПИ , ЗАПИТАННЯ , ВІДПОВІДІ:

 ЗАПИТАННЯ:Затєєв В.В.-  Де знаходиться земельна ділянка ? 

ВІДПОВІДЬ: Литвинов А.І.- у північні частині м.Немирів.

ЗАПИТАННЯ Гончарук С.В. що за ділянка у центрі квартала ?

ВІДПОВІДЬ:: Литвинов А.І.- В центрі розташовано    громадський центр, на якому передбачається розмістити магазини, кафе, спортивні заклади, аптека, дитячий садок.

 ЗАПИТАННЯ: Осадчук І.В. – яка ширина ділянок для будівництва та обслуговування житлових будівель та споруд.

 ВІДПОВІДЬ: Литвинов А.І.-Ширина ділянок від 17 метрів, протипожежні розриви -8 метрів. При розробці намірів забудови всі норми будуть витримані. ВІДПОВІДЬ: Слободинський Р.- розрахункова кількість населення для кварталу 564 чоловіка.

ЗАПИТАННЯ : Кременюк М.В.- яка ширина вулиць?

ВІДПОВІДЬ:: Слободинський Р.-ширина вулиць в червоних лініях 15 м, ширина проїзжої частини 7 м.

 

5. НАДАННЯ ПРОПОЗИЦІЙ.

ВИСТУПИВ: Кременюк М.В. який  повідомив, що для забезпечення  питною водою  проектного кварталу на баланс міської ради прийнята артезіанська свердловина та водонапірна башта   що розміщена на території  заводу ЗБВ, яка забезпечить водою також проектний квартал. На даний час розробляється проектна документація на водогін. Також повідомив що для  затвердження проекту потрібно пройти певну законну поетапну процедуру, а саме: Врахування пропозицій громадськості ; розгляд на містобудівні раді детального плану території; затвердження міською радою розробленого детального плану території

  ВИСТУПИВ:  Лабунський Р.Ю. який повідомив, що для найшвидшого вирішення вищезазначеного питання потрібно діяти згідно діючого законодавства і в зв'язку з цим слід витримати всі необхідні процедури розгляду та затвердження містобудівної документації

ВИСТУПИВ: Хоменко П.В.-внести в ДТП земельну ділянку орієнтовною площею 0.4-05 га між вул.. Щорса та Грушевського біля заводу ЗБВ, на якій на даний час влаштували смітник. Використати її можна для житлового будівництва,громадських споруд.

 ВІДПОВІДЬ: Литвинов А.І.- для цього необхідно міській раді прийняти відповідне рішення.

ВИСТУПИВ: Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Торохтій М.В. та повідомив,принципові пропозиції відсутні.  За результатами громадського слухання, відповідно до чинного законодавства необхідно прийняти резолюцію громадських слухань. Ознайомив присутніх з проектом тексту резолюції.

 

 

 

РЕЗОЛЮЦІЯ.

 

 1. ТОВ «ЗЛАТОГРАФ-ПРОЕКТ» подати документацію на розгляд містобудівної ради.

 2. Рекомендувати подати на розгляд міської ради (п.8 ст.19 ЗУ "Про регулювання містобудівної діяльності") проект рішення про затвердження містобудівної документації "«Про виготовлення містобудівної документації – детального плану території житлової забудови в м. Немирів Вінницької області».

 3. Довести зміст цієї резолюції громадського слухання для розгляду та ознайомлення до депутатів міської ради, керівників виконавчих органів міської ради розмістивши текст на офіційному сайті міської ради.

 

ВИСТУПИВ: Торохтій М.В. запропонував погодити текст резолюції.

 

 

УХВАЛИЛИ:  Погодити текст резолюції.

 

 ГОЛОСУВАЛИ: «За» - 27    «Проти»  -  0  «Утримались» – 1

 

 

Головуючий на громадських слуханнях                                      М. Торохтій

 

Секретар громадських слухань                                                         В. Гук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора