Пошук

Останній дзвінок став спільним святом для усієї громади

Дата: 26.05.2017 14:02
Кількість переглядів: 1924

Фото без опису

У загальноосвітніх школах Немирівської міської об’єднаної територіальної громади 26 травня пролунав традиційний останній дзвінок, який ознаменував закінчення навчального року. Вперше ця подія стала спільним святом не однієї школи, а  й усіх навчальних закладів найбільшої у районі ОТГ. То ж розділити з громадою спільну радість завітали до сільських і двох міських шкіл відповідальні працівники апарату міської ради. Педколектив і учнів Байраківки вітав міський голова Віктор Качур. Заступники міського голови Михайло Кременюк та Микола Торохтій відвідали Немирівський НВК №2 і Стрільчинецьку школу.  Почесними гостем у Немирівському НВК №1 був начальник міського відділу освіти Анатолій Пасічник, а у Гуньківській школі – начальник відділу земельних відносин Володимир Гук. Приїхали гості з Грамотами та грошовими преміями, які вручили призерам та переможцям предметних олімпіад.   

Слід сказати, що це не єдиний прояв уваги міської ради до життя і проблем освітянської галузі об’єднаної громади. Від часу її створення міськрада постійно надала школам відчутну допомогу.  Зокрема,  додатково з бюджету ОТГ спрямовано на освітянську галузь 5 млн. 640 тис. грн., а саме на організацію харчування і підвезення учнів, на енергоносії та покращення матеріально-технічної бази.  Також потурбувалися і про оздоровлення дітей влітку, на що міська рада виділила 176 тис. грн. для придбання більше 40 путівок в санаторії та оздоровчі табори і 134 тис. грн. на пришкільні табори.  

І це, звичайно, далеко не все. Так, у цьому році запланували придбання десяти телевізорів дня усіх навчальних закладів ОТГ. По програмі енергозбереження навчальним закладам міста  уже з державного бюджету запланована субвенція на заміну даху і вікон на суму 1 млн. 791 тис. Але це не всі кошти на дану програму в цьому році. Додатково міськрада отримає фінансову підтримку на утеплення фасадів шкіл.

Нагадаємо, що в минулому році свій вагомий вклад у зміцнення матеріальної бази шкіл зробив народний депутат України від Радикальної партії Олега Ляшка Василь Амельченко, який посприяв у виділенні 615 тис грн. на придбання твердопаливного котла для НВК №1 та 762 тис. грн. на заміну вікон та дверей НВК №2.      



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора