Пошук

СПАЛЮВАТИ СМІТТЯ ТА ТРАВУ – НЕБЕЗПЕЧНО ДЛЯ ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ!

Дата: 29.08.2018 09:40
Кількість переглядів: 624

 

 

 

            

 

 

 

 

 

Немирівська  міська  рада звертає  увагу на те,   що   на території громади останнім часом значно збільшились  випадки спалювання сухого листя, трави, бур’яну  та побутового сміття. Переважна  більшість цих протиправних дій з боку мешканців спостерігається на присадибних ділянках та прилеглих територіях.

Спалювання  несе дуже велику загрозу для  здоров’ я  людини. В повітря вивільняються  мікрочастинки  диму, до  їх складу входить пил, окиси азоту, угарний газ, важкі метали. Окрім  того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найотрутніших  для  людини  речовини, які  здатні викликати у людини  ракові захворювання.

Оскільки спалювання листя, сухої рослинності, відходів несе загрозу для навколишнього  середовища, за такі дії передбачена адміністративна відповідальність згідно ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення,  передбачено  штраф у розмірі  від 20-80 неоподаткованих мінімумів доходів для  громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності - від 50-100 неоподаткованих мінімумів доходів  громадян.   

Інспекція по благоустрою Немирівської ОТГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора