Пошук

СЕРПНЕВА КОНФЕРЕНЦІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

Дата: 30.08.2018 17:37
Кількість переглядів: 1329

Фото без опису

 

 

29 серпня 2018 року  відбулась серпнева конференція  працівників освіти Немирівської міської об’єднаної територіальної громади. Цей традиційний захід є стартом для освітян. Конференцію розпочали хвилиною вшанування героїв-захисників незалежної України, адже 29 серпня в державі пам’ятна дата – День пам’яті загиблих учасників АТО.

На  серпневу конференцію освітян були запрошені педагоги об’єднаної громади, представники батьківських комітетів, керівники структурних підрозділів міської ради. Також в роботі конференції взяли участь   міський голова Немирівської об’єднаної територіальної громади  Качур Віктор Миколайович та заступники: Дзюбак Іван Павлович і Хіхлач Олександр Васильович.

Основний виступ мав начальник відділу освіти Немирівської міської ради Пасічник Анатолій Олександрович. Він проаналізував роботу освітніх закладів Немирівської ОТГ за 2017-2018 навчальний рік та окреслив пріоритетні напрямки розвитку освіти на 2018-2019 навчальний рік. Велику увагу Анатолій Олександрович приділив питанню покращення матеріально-технічної бази у всіх освітніх закладах громади. Окремо зупинився на створенні нового освітнього середовища для першокласників, методичній та дослідно-експерементальній роботі, а також загострив увагу стосовно результатів державної підсумкової атестації у випускників. У своєму виступі Пасічник А.О. не оминув питання інклюзивного навчання, організації харчування, оздоровлення та відпочинку учнів. В ході підготовки до нового навчального року начальник відділу освіти відмітив  великі об‘єми робіт стосовно утеплень приміщень навчальних закладів, заміни даху, вікон та дверей, будівництва футбольного поля зі штучним покриттям, тощо. Цінним є те, відмітив Анатолій Олександрович, що до коштів державного бюджету долучено суттєві кошти з місцевого бюджету. Ще одна приємна новина для громади – це придбання шкільного автобуса для підвозу школярів до навчальних закладів.

В обговоренні основних питань освіти взяли участь:

  • Директор НВК №2 м.Немирова Гудима Тетяна Анатоліївна з темою: «Нова українська школа: старт реформи, участь громад», яка поділилась власними враженнями від участі у Всеукраїнській конференції;
  • Методист комунальної установи «Немирівський міський центр по обслуговуванню закладів освіти» Зозуля Лариса Василівна, яка продовжила питання Нової української школи, окресливши зміст початкової освіти у вимірі сьогодення;
  • Директор Байраківської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Максима Шимка Гнатенко Людмила Олексіївна, яка підняла питання діяльності сільської школи в умовах реформування освіти;
  • Член ради школи НВК №1 м.Немирова Соколовська Алла Вікторівна, яка поділилась своїми баченнями, як мати, якими мають бути оптимальні умови для навчання, розвитку та самореалізації кожної дитини в навчальному закладі.
  • Голова Немирівської ради профспілок працівників освіти Гуцалюк Таїса Григорівна, яка підняла проблематику сучасної реформи.

Про позитивні зрушення в створенні сучасного освітнього простору в кожному навчальному закладі громади  говорив міський голова Віктор Миколайович Качур. І, звичайно, про перспективи на найближчий термін. Освітянам, як жителям Немирова, були цікаві й питання реконструкції центра міста. На них міський голова також дав відповіді.  

На завершення пленарної частини конференції відбулось вручення почесних грамот педагогічним працівникам.

Початок нового навчального року – справа серйозна, відповідальна і разом з цим – святкова. Тому хвилини святкового настрою  подарували учасникам конференції талановиті діти немирівщини.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора