Пошук

PYTHON ДОСТУПНИЙ КОЖНОМУ

Дата: 19.10.2018 10:05
Кількість переглядів: 910

Фото без опису

 

   З метою підготовки дітей та молоді до майбутнього цифрового світу міжнародна організація Meet and Code надає фінансування подіям, присвяченим кодуванню та цифровим технологіям, впродовж Тижня кодування ЄС, що триває з 6 по 21 жовтня 2018 року.

   Учитель інформатики Навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2-ліцей" Немирівської міської ради Вінницької області Світлана Водоп'янова взяла участь у конкурсі міні-грантів на проведення таких заходів, який проводив Ресурсний центр ГУРТ за підтримки SAP та отримала грант у розмірі 9000 гривень.

   Мета події - показати, що навчитися програмувати може кожен учень, навіть якщо проживає в селі й не має можливості відвідувати ІТ-гуртки.

   Вміння програмувати - це набагато більше, ніж просто технічні навички. Написання програмних кодів розвиває аналітичне й логічне мислення, уяву та креативність.

   Для участі в конкурсі міні-грантів Світлана Сергіївна розробила програму для учнів 7-х класів - техно-майстерня "Python доступний кожному". Семикласники розпочали вивчення інформатики ще з 2-го класу і добре знайомі з мовою програмування Python. Це одна з найпоширеніших мов, вона легка й доступна, тому її можуть вивчати діти середніх класів.

   У рамках навчального заходу з 11 жовтня розпочали проведення трьох конкурсів про мову програмування Python.

   12 жовтня Світлана Сергіївна Водоп’янова провела майстер-клас для учнів 7-х класів «Вчимося граючи». В ньому прийняли участь близько 50 дітей. Спочатку за допомогою мозкового штурму обговорили з учнями такі питання: для чого вивчати всім програмування, чому ми почали вивчати мову Python та як грати на комп’ютері з користю для себе. Після цього учні пригадали графіку з черепашкою та разом з учителем створили програму, за допомогою якої намалювали логотип операційної системи Android.

   Під час цього майстер-класу діти зрозуміли, що програмувати цікаво, весело й корисно.

   За результатами проведених конкурсів учням вручили призи, які закупили на виграні кошти.

   Конкурс плакатів (11.10):

1 місце - Ведибіда Олександр (10-А ), Пелішенко Іванна (9 клас, Філія «Гуньківська ЗОШ І – ІІ ст.»)

   Усі учасники отримали килимки для мишок. Авторам двох найкращих робіт вручили безпровідні миші, решті – блокноти.

   Конкурс з програмування "Малюємо з черепашкою" (16.10):

1 місце - Іщенко Максим (7-Б клас),

2 місце - Шлапак Даниїл (7-Б клас),

3 місце - Голомовза Дар'я (7-В клас)

   Усіх учасників нагородили ручками і блокнотами з логотипами школи і написом "Python доступний кожному".

   Переможець отримав портативний зарядний пристрій павербанк, за 2-ге місце вручили флеш накопичувач, за 3-тє – навушники.

   Конкурс з програмування "Розв'язання STEM-задач":

1 місце - Демиденко Максим (10-Б), Хоменко Віталій (10-Б),

2 місце - Ведибіда Олександр (10-А),

3 місце - Алгаєв Олександр (11-Б),

4 місце - Цвігун Олександр (9-А), Якименко Артем (9-Б)

   Учасникам вручили ручки і блокноти, за 1-ші місця учні отримали павербанки, за 2-ге – флешку, за 3-тє й 4-ті – навушники.

   За словами Світлани Водоп?янової, діти залишилися дуже задоволені проведеними конкурсами й призами. Багато учнів зацікавилися мовою програмування і хочуть записатися в гурток з інформатики.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора