Пошук

НЕМИРІВСЬКА ОТГ ВІДКРИЛА «УНІВЕРСИТЕТ ТРЕТЬОГО ВІКУ»

Дата: 04.12.2018 17:35
Кількість переглядів: 1107

У Немирівській об’єднаній територіальній громаді, яка сьогодні є однією з провідних в Україні, дбайливо ставляться до пенсіонерів, одиноких людей похилого віку.

Сьогодні, 4 грудня, у Центральній міській бібліотеці було урочисто відкрито соціально - педагогічну послугу «Університет третього віку». Що це за послуга для всіх присутніх, яких зібралося повен читальний зал, детально пояснили на відкритті у своїх виступах міський голова Віктор Качур, його заступник з гуманітарних питань Іван Дзюбак, керівник КУ «Територіальний центр» Валентина Кононенко. У соціальній педагогіці «третім віком» називають етап, коли людина виходить на пенсію чи залишає сферу своєї професійної діяльності.

Саме для цього в Немирівській ОТГ і вирішили втілити у життя проект «Університет третього віку». Він дасть можливість отримати знання і вміння на факультетах: комп’ютерних технологій, здорового способу життя та літературно-мистецького спрямування. Заняття будуть проводити викладачі- волонтери, які вирішили зайнятися цією справою за покликом серця.

Відкриття проходило за участю учасників художньої самодіяльності районного будинку культури, які підготували чудові виступи. За давньою українською традицією усіх присутніх пригостили запашним короваєм.                 

Директор міської бібліотеки Олена Коваль, пенсіонерка Марія Руда та інші учасники щиро дякували міському голові Віктору Качуру, його заступнику Івану Дзюбаку, керівнику терцентру Валентині Кононенко за подаровану радість літнім людям. На першому поверсі облаштований комп’ютерний клас для навчання. Як повідомила Валентина Кононенко, перші заняття відбудуться наступного четверга, і будуть проводитись два рази на місяць. Комп’ютерних технологій навчатимуть методист Олеся Гайдей і бібліотекар Алла Штомпель.

 


Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора