Пошук

Шановні немирівчани та мешканці громади!

Дата: 17.01.2019 10:25
Кількість переглядів: 537

Фото без опису

29 січня 2019 року з 09.00 комунальною установою “Вінницька обласна станція переливання крові” на базі Немирівського міського ЦПМСД буде проводитись забір крові.

Закладам охорони здоров’я Вінниччини для лікування важких хвороб, хвороб органів кровотворення, післяопераційним хворим, пацієнтам після важких травм, новонародженим дітям із різними патологічними станами, вкрай необхідні препарати, вироблені із компонентів донорської крові. Особливо потребують препаратів крові Військово-медичний клінічний центр Центрального регіону (військовий госпіталь), де тривало лікуються наші захисники, які отримали поранення та захворіли на Сході країни.

 

    ПАМ'ЯТКА ДОНОРУ:
Донором може бути громадянин віком з 18 до 60 років та вагою від 55 кг і вище, який має при собі паспорт з пропискою. Донор не повинен приходити на кроводачу з ознаками нежитю, кашлю та з температурою. Перед кроводачею потрібно відпочити: не варто приходити після нічної зміни або чергування.

 

ХАРЧУВАННЯ ПЕРЕД ЗДАЧЕЮ КРОВІ:

За 3 дні не вживати спиртні напої. Напередодні, і в день кроводачі не вживати жирну їжу, не переїдати надмірно.

Під час здачі крові, донор проходить безкоштовно повне лабораторне обстеження (в тому числі проводяться обстеження на СНІД, гепатити, венеричні хвороби)!  Результати своїх аналізів донор може отримати через день після кроводачі.

У день здачі крові та (або) її компонентів, а також у день медичного обстеження працівник, який є, або виявив бажання стати донором, звільняється від роботи на підприємстві, в установі, організації незалежно від форм власності зі збереженням за ним середнього заробітку. Донори з числа студентів вищих навчальних закладів та учнів професійних навчально-­виховних закладів у зазначені дні звільняються від занять. Надається додатковий оплачуваний вихідний наступного дня (або, за бажанням, додається до щорічної відпустки).

Донорство крові або її компонентів є нескладною безпечною медичною процедурою, яка виконується в Україні на сучасному обладнанні, надає донорам можливість безкоштовно пройти медичне та лабораторне обстеження, отримати певні пільги і найголовніше — отримати величезне моральне задоволення від того, що своїм вчинком він, можливо, врятував чиєсь життя.
Запрошуємо  всіх бажаючих та небайдужих прийняти участь у здачі крові.

На здачу крові при собі обов'язково мати паспорт.

У разі виникнення питань звертайтесь за телефонами 04331-2-30-95 та 04331-2-18-32.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора