Пошук

4 ЛЮТОГО – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З РАКОМ

Дата: 04.02.2019 13:40
Кількість переглядів: 510

Щорічно 4 лютого відзначають Всесвітній день боротьби з раком. Мета, якого привернути увагу людей до проблеми боротьби з цією страшною хворобою. Люди хворіють на рак з причин, які лікарі не в змозі пояснити. Це може спіткати кожного і прийти справжнім лихом несподівано. Проте у цей день усіх закликають проявити розуміння та співчуття - не цуратися тих, хто захворів, а навпаки, підтримати та допомогти.

Більше 30% випадків смерті від раку можна запобігти, головним чином завдяки утриманню від вживання тютюну, здоровому харчуванню, фізичній активності і помірного вживання алкоголю. У країнах, що розвиваються, до 20% випадків смерті від раку можна уникнути шляхом імунізації проти вірусу гепатиту В і вірусу папіломи людини.

На даний момент вже відомо, що виникнення 43% ракових захворювань можна було б запобігти, орієнтуючись і дотримуючи елементарні норми здорової поведінки, такі як: огорожу доступу до куріння дітей, боротьба з курінням як таким; фізична активність; збалансована та здорова їжа; своєчасна вакцинація проти вірусів, які викликають рак печінки і шийки матки; утримання від тривалого перебування на сонці та в солярії; своєчасна діагностика і увага до власного здоров’я.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора