Пошук

ПАМ’ЯТЬ ПРО ГЕРОЇВ МАЙДАНУ ЖИТИМЕ У ВІКАХ

Дата: 20.02.2019 13:20
Кількість переглядів: 979

 

Сотню вже зустріли небеса

Летіли легко, хоч Майдан ридав…

І з кров’ю перемішана сльоза…

А батько сина ще не відпускав

20 лютого 2019 року в Україні вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні – людей, які п’ять років тому віддали своє життя за свободу під час Революції Гідності. Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули у Києві на вулицях Грушевського та Інститутській. Вони стали для всієї України не лише символом жертовності, героїзму та патріотизму, але й джерелом натхнення для наших героїчних воїнів, які гідно продовжують справу Героїв Небесної Сотні, які захищають наше з вами право на вільне життя.

Сьогодні в Немирівській міській об’єднаній територіальній громаді відбулося вшанування увічнення пам’яті Герої Небесної Сотні за участі керівників об’єднаної громади, району, структурних підрозділів та керівників комунальних підприємств, установ, організацій, молоді, громадськості, учасників Майдану.  Мітинг-реквієм розпочався з внесенням Державного Прапора України та прозвучав Гімн України. Слова вдячності та вшанування висловили заступник міського голови Іван Дзюбак, перший заступник голови райдержадміністрації Богдан Урбанський та голова районної ради Сергій Укринський. Священослужитель Української Православної Церкви отець Роман  разом з усіма присутніми спільною молитвою та покладанням квітів вшанували пам’ять полеглих у боротьбі за Україну, в тому числі згадували учасника Майдану – Героя України, Максима Шимка, чиє ім’я носить Байраківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів.

Слава Героям Небесної Сотні, слава українським воїнам, які з гідністю та честю виконують свій святий обов’язок захисту нашої Батьківщини. Будьмо гідні своїх героїв, які віддали свої життя за нашу свободу та право на вільний розвиток. Слава Україні!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора