Пошук

ВИПЛАТА ДОТАЦІЇ НА ПЕРЕМІЩЕНИЙ МОЛОДНЯК ВЕЛИКОЇ РОГАТОЇ ХУДОБИ

Дата: 27.02.2019 09:35
Кількість переглядів: 468

Згідно змін від 30 січня 2019 року № 110, які внесено до постанови Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 року № 107 бюджетна дотація також буде нараховуватися на переміщений молодняк великої рогатої худоби.

Який розмір дотації та порядок виплати?
 

Дотація за молодняк, набутий шляхом його переміщення від інших власників, надається за кожні повні чотири місяці його утримання в такому господарстві від дати переміщення до досягнення ним тринадцятимісячного віку у розмірі:

  •  за перші чотири місяці утримання молодняка — 300 гривень за голову;
  • за наступні чотири місяці утримання молодняка — 700 гривень за голову;
  • за наступні чотири місяці утримання молодняка — 1500 гривень за голову.

Як виплачується дотація при купівлі молодняка з іншого господарства, обміні, даруванні тощо?


          Датою переміщення молодняка вважається дата прибуття тварини в господарство нового власника, зазначена у паспорті великої рогатої худоби, засвідчена в установленому порядку та підтверджена інформацією, наданою Адміністратором Єдиного державного реєстру тварин. У разі обміну та видачі нового паспорта великої рогатої худоби дата прибуття тварини в господарство підтверджується інформацією, наданою Адміністратором Єдиного державного реєстру тварин. За запитом органу місцевого самоврядування Адміністратор Єдиного державного реєстру тварин у п’ятиденний строк надає інформацію про кількість ідентифікованого та зареєстрованого, а також переміщеного в установленому порядку поголів’я молодняка станом на дату отримання запиту у розрізі фізичних осіб — власників тварин. Підставою для внесення до журналу обліку фізичних осіб — власників тварин є підтвердження наявності у господарстві заявленого фізичною особою поголів’я молодняка.

Які документи необхідно подати для отримання дотації?


Для отримання дотації за молодняк фізичні особи подають копії таких документів:

        • паспортів великої рогатої худоби і ветеринарних карток до таких паспортів, а в разі утримання 10 і більше голів молодняку - виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин;
  • паспорта особи;
  •  довідки про відкриття рахунка в банку;
  • довідку про отримання ідентифікаційного номеру (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку в паспорті).

Таким чином, перш ніж подавати документи на виплату дотації необхідно спочатку провести ідентифікацію і реєстрацію переміщеного теляти (отримати паспорт великої рогатої худоби). Для отримання паспорту на тварину та витягу з Єдиного державного реєстру тварин необхідно звернутися до фахівців ветеринарної служби.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора