Пошук

У МУЗЕЇ «ЛІТЕРАТУРНА НЕМИРІВЩИНА» ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ ЛІТЕРАТОРІВ

Дата: 04.03.2019 13:42
Кількість переглядів: 709

 З нагоди  Міжнародного Дня захисту письменників  в суботу, 2 березня, в музеї «Літературна Немирівщина»  відбулася зустріч місцевих літераторів, у якій взяли участь дружина нашого земляка з Ометинець, журналіста та письменника, лауреата кількох літературних премій Івана Степановича Волошенюка - педагог і журналіст Ганна Леонтіївна, його дочка - Наталія Іванівна Андрійчук - член Національної спілки Журналістів України,  заступник міського голови Іван Дзюбак.

Головною темою розмови були життя і діяльність І.С. Волошенюка. Дружина і дочка розповідали біографічні відомості з життя письменника та яким був він вимогливим до себе у своїй літературній творчості, як любив рідне село і  багато писав про нього.  Ганна Волошенюк розповіла, що вона писала книгу про свого талановитого чоловіка, яка заходиться сьогодні в музеї. Наталія Андрійчук подарувала  Івану Павловичу для міської ради одну із книг батька зі своїм автографом.

Про свої творчі здобутки розповіли також  відомий на Немирівщині краєзнавець Галина Шенк, місцевий письменник Станіслав Паньків, чиї книги, теж є експонатами музею, поетеса і вчителька Галина Чорна.

Учасники зустрічі  довго не покидали музей – таким був цікавий захід, організований директором музею Світланою Касіяненко і зберігачем фондів Любов’ю Гоменюк.  У березні минає  два роки, як немає серед нас Івана Волошенюка, то усі помянули його хвилиною мовчання.


Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора