Пошук

ВЕЛИЧНЕ СЛОВО КОБЗАРЯ БРИНИТЬ У НАШИХ ДУШАХ

Дата: 09.03.2019 14:53
Кількість переглядів: 931

У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу – Тараса Шевченка. 205 років минуло з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі.

У Немирівській міській бібліотеці відбулась літературно – мистецька гостина "Єднаймо душі словом Кобзаря", на яку були запрошені учні 4-А класу НВК №2 (класовод Яхно О.М.). Свято розпочалось з виступу завідуючої сектором обслуговування дітей Семененко Г.П., яка розповіла про велике значення всесвітньовідомої спадщини поета, що присвятив своє палке слово, щире серце, своє життя служінню рідній Україні. Діти із задоволенням  переглянули пізнавальний фільм про великого  Кобзаря. В ході свята Лазоренко Дар'я, Євтушенко Артур, Бойчук Марія, Качалка Олександр, Будянська Софія, Діхтяр Анастасія, Катя Іщенко  декламували вірші Т. Шевченка. Катя Іщенко зачарувала всіх присутніх своїм співом та грою на бандурі, виконавши ряд українських народних пісень.

Бібліотекарями до дня народження Т. Г. Шевченка була підготовлена книжкова виставка "Величне слово Кобзаря бринить у наших душах", яка знайомить читачів з нелегкою долею поета – кріпака, який став славним сином України, генієм та класиком української літератури. Книги, представлені на виставці, розповідають про всесторонній талант великого Кобзаря, поета, художника, мислителя. Доповнюють книжкову виставку малюнки дітей за творами Т. Шеченка. Творчість Тараса Шевченка спонукає до думки, що треба берегти свою мову, культуру, історію.

                                                                           



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора