Пошук

ПОДАТОК НА НЕРУХОМІСТЬ – 2019

Дата: 26.03.2019 10:56
Кількість переглядів: 991

ШАНОВНІ ВЛАСНИКИ  ОБ’ЄКТІВ ЖИТЛОВОЇ  ТА/АБО НЕЖИТЛОВОЇ НЕРУХОМОСТІ!

На виконання ст..10 та ст. 266 Податкового кодексу України, рішенням 23 сесії Немирівської міської ради 1 скликання від 14.06.2018 року № 595 затверджено рішення  «Про встановлення податку  на майно на 2019 рік», яке є обов’язковим до виконання юридичними та фізичними особами на території Немирівської  об’єднаної територіальної громади.

Платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі суб’єкти підприємницької діяльності – платники єдиного податку, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, розташованих на території Немирівської об’єднаної територіальної громади.

1.Оподаткування житлової нерухомості.

Рішенням Немирівської міської ради для фізичних осіб, які є власниками житлової нерухомості встановлено  пільги зі сплати податку, якими зменшується база оподаткування (загальна площа житлової нерухомості):

- для квартири/ квартир незалежно від їхньої кількості – 60 кв.метрів;

- для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 120 кв.метрів;

- для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир для житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток) - на 180 кв.метрів.

  Оподаткуванню підлягає лише понаднормова площа житла, що обчислюється  за наступною формулою: від загальної площі  житлової нерухомості віднімається «пільгова» площа та множиться на ставку податку.

2.Оподаткування нежитлової та комерційної нерухомості.

 Платники – фізичні особи у 2019 році мають сплатити податок за житлову та нежитлову нерухомість за 2018 рік, за ставками та з використанням пільг, які застосовувались при розрахунку податку минулого року.

Платники податку мають право звернутись до податкового органу для проведення звірки даних, для цього  при собі необхідно мати документи на право власності. Отримати додаткову інформацію стосовно ставок податку, нарахування та сплати податку  можна в податкових органах чи за посиланням  http/nemyriv-mrada.gov.ua/документи ОТГ/рішення сесії:

  • для юридичних осіб - № 595 від 14.06.2018 року;
  • для фізичних осіб - № 199 від 23.06.2017 року.

У відповідних додатках визначено конкретні ставки податку в залежності від типу  будівлі.

Не сплачується податок за об’єкти нежитлової нерухомості, які використовуються суб’єктами господарювання малого та середнього бізнесу, що проводять свою діяльність в малих архітектурних формах та на ринках.

Немирівська міська рада закликає платників всіх рівнів – юридичних та фізичних осіб сумлінно виконувати податкові зобов’язання з податку на нерухоме майно перед бюджетом з метою недопущення заборгованостей, штрафних санкцій за несвоєчасну сплату та для впровадження подальших позитивних змін в розвитку громади.

У разі, якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання протягом року, визначеного законодавством, такий платник притягується до відповідальності у вигляді штрафних санкцій відповідно до ст..126 Податкового кодексу України.

                                                                             

Л. Стрельчук

начальник відділу економічного розвитку

та соціального захисту населення 

Немирівської міської ради

Фото без опису

                                     

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора