Пошук

МОЖЛИВОСТІ СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ ЩОДО ПІДТРИМКИ ЗУСИЛЬ БЕЗРОБІТНИХ В ОРГАНІЗАЦІЇ ВЛАСНОГО БІЗНЕСУ

Дата: 02.05.2019 15:56
Кількість переглядів: 476

Фото без опису

Перспективу у вирішенні питання зайнятості безробітних Немирівська районна філія Вінницького обласного  центру зайнятості вбачає у  розвитку малого підприємництва в різних сферах діяльності - переробки сільськогосподарської продукції, торгівлі, будівництва, транспортних перевезень, комунального та побутового обслуговування, зеленого туризму. Цікаві ідеї підприємництва пропагуються спеціалістами служби  зайнятості, як-от: виробництво високоякісної сушні з фруктів, ягід та овочів за  допомогою універсальної  сушарки «Садочок». Пропонований проект спрямований на вирішення гострих соціальних проблем села: безробіття, низький рівень грошових доходів людей, обмежені перспективи розвитку села та інших.

З метою сприяння організації власного бізнесу зареєстрованим безробітним з числа застрахованих осіб, яким виповнилося 18 років та які не можуть бути працевлаштовані  протягом місяця у зв’язку з відсутністю на ринку праці підходящої роботи, за їхнім бажанням допомога по безробіттю може виплачуватися одноразово для організації підприємницької діяльності. Фахівцями філії здійснюються цілеспрямовані заходи інформаційного, консультативного та роз’яснювального характеру, зокрема організовуються семінари з орієнтації на підприємницьку діяльність, професійне навчання безробітних основам підприємницької діяльності, надаються профконсультаційні послуги із застосуванням профдіагностичного обстеження, індивідуальні послуги, тощо.

За січень-квітень   2019 року  проведено 4 семінари  з орієнтації на  підприємницьку  діяльність «Як розпочати власний бізнес?», в яких взяло участь 50 чол.

29 осіб,  які отримали допомогу по безробіттю одноразово  для організації підприємницької діяльності та започаткували  власну справу по сьогоднішній день успішно працюють у бізнесі.  Залучення безробітних до підприємництва, зокрема осіб, що належать до груп соціального ризику, стимулювання розвитку малого бізнесу, зокрема на селі, й надалі залишатимуться основними пріоритетами в роботі Немирівської районної філії Вінницького обласного  центру.

 

За  інформацією та консультаціями звертайтесь до Немирівської районної філії Вінницького обласного центру зайнятості, вул. Соборна, 93Б,

м. Немирів, Вінницька обл., 22800,

тел. (04331) 2-25-97, 2-14-88,2-37-55,факс 2-14-88,

E-mail: nem.rcz@gmail.com.     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора