Пошук

ТРАДИЦІЙНИЙ КОЗАЦЬКИЙ ФЕСТИВАЛЬ ВІДБУВСЯ У БАЙРАКІВЦІ

Дата: 16.06.2019 10:55
Кількість переглядів: 763

Фото без опису

15 червня у селі Байраківці Немирівської ОТГ відбувся традиційний четвертий фестиваль «Козацька держава - наша гордість і слава». Організаторами свята виступили Немирівська міська рада, Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації, ГО «Родина героїв Небесної сотні» та колектив Байраківської ЗОШ  І-ІІІ ступенів ім. Максима Шимка.

Відкрив  фестиваль заступник міського голови з гуманітарних питань Іван Дзюбак разом з представниками міської ради, який привітав від імені міського голови Віктора Качура байраківчан і гостів зі святом. Від імені Вінницької обласної ради вітав усіх присутніх заступник голови обласної ради Михайло Кременюк, який традиційно приїздить на Байраківський фестиваль. Теплі слова привітань звучали учасникам фестивалю від Зої Семенівни - матері загиблого Героя Небесної сотні Максима Шимка, чиє ім’я носить Байраківська школа, а щойно написаний вірш про фестиваль читав колишній директор школи Михайло Голота.

З цікавою програмою завітали на свято ансамблі «Перлина» і «Оберіг» Немирівського НВК №2, колектив «Ровесник» з Вінниці, ансамбль «Ритм» Немирівського центру дитячої та юнацької творчості, ансамбль «Перлина» з Вороновиці. Приїхали продемонструвати свою майстерність Вінницький осередок бойового гопака, Хмельницька  федерація «Спас» та Клуб історичного фехтування «Аркона» з Вінниці. Та найбагатшу програму пісень і танців підготували господарі - учні Байраківської школи.

Художня  програма фестивалю була різноманітною і цікавою: пісні, танці, декламування віршів, козацькі розваги та конкурси, лицарські бої, майстер-клас з бою на мечах, стрільби з лука та майстри-класи майстрів народної творчості, катання верхи на конях, батути. Працювали виставки-продажі народних майстрів і виїзна виставка обласного краєзнавчого музею, виїзна торгівля та продаж сувенірної продукції. Усіх охочих частували  козацьким кулішем. Продовжили свято - відомий ансамбль «Дармограй» та заслужений артист України Ігор Юрковський під чию музику почалися масові танці.

Традиційним одягом на фестивалі були вишиванки, які підкреслювали патріотизм школярів і дорослих, їх любов до рідної  неньки України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора