Пошук

ЩИРИЙ ПРИВІТ ВІЧНОСТІ

Дата: 29.11.2019 09:30
Кількість переглядів: 538

Фото без опису

  У кожного знайомство з музикою розпочинається з гами: до-ре-мі-фа-соль-ля-сі-до. І нам здається, що гама ця існує вічно, відколи світ і сонце. Але ні. Пройшли століття, поки музиканти-теоретики разом з математиками (!!!) винайшли такий стрій, у якому після ноти «сі»знову звучить нота «до», а не якась інша, як це було раніше.

Після появи такого рівного, темперованого строю почали один за одним з’являтись музичні інструменти, відомі нам і сьогодні. Для них почали писатись музичні твори. Як молитви народжувались у суворому пості, не побоюсь такого порівняння, так і твори, які створювались 100-200 років тому, вивірялись, звірялись з певними канонами, перероблялись та вдосконалювались. Тому і називаються вони класикою, бо витримали перевірку часом. Наша робота над класичними творами – а це їх виконання та слухання – це щирий привіт вічності…

    28 листопада, під завісу осені, у Немирівській мистецькій школі відбувся концерт класичної музики «Добре темперована красота». Кожен, хто виходив на сцену, презентував свій виступ, отже глядачі отримали не лише музичну інформацію. Таким концертом у школі започаткувалась ще одна традиція проводити в останні дні осені подібні слухання.

                                                                    директор мистецької школи, Євтушенко О.А.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора