Пошук

СВЯТКУВАННЯ 142 РІЧНИЦІ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ЛЕОНТОВИЧА

Дата: 13.12.2019 17:40
Кількість переглядів: 1270

     Сьогодні, 13 грудня, виповнюється 142 роки з дня народження геніального ювеліра української пісні Миколи Леонтовича. Його різдвяна колядка "Щедрик" стала відомою на увесь світ. Їй судилося стати справжнім символом Різдва, мати безліч переспівів та варіантів виконання, стати саундтреком до популярних голівудських фільмів та звучати в кращих концертних залах світу. І мало хто знає, що ця колядка, без якої нині Різдво – не Різдво, яка відома не лише в Україні, а й в усьому світі під назвою «Колядка дзвонів» (Carol of the Bells), - одна з найпопулярніших обробок Миколи Леонтовича.

     З Немировом Леонтовича поєднує те, що народився він в с. Монастирок, яке знаходиться в 1 км. від міста і що саме тут він починав свою освіту – в першій та найбільшій на Поділлі чоловічій класичній філологічній гімназії, яка відкрилась у 1838 році. Сьогодні у приміщенні цієї гімназії функціонує школа № 2. Проте його ім'я носить  гімназія №1.

      З цієї нагоди, учні Немирівського НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №1 ім. М.Д. Леонтовича – гімназія», підготували концерт з найвидатніших добірок знаменитого композитора. Знаменитий «Щедрик» звучав у виконанні учениць старших класів у грі на сопілках. А найвідоміші композиції з неперевершеною грою голосів  виконав  мішаний ансамбль ім. Констянтина Семенова районного будинку культури. Відомі світові хіти М.Д. Леонтовича і по сьогоднішній день не втрачають своєї актуальності, про що свідчила захопленість глядачів та неймовірний шквал аплодисментів до кожної композиції.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора