Пошук

ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

Дата: 22.01.2020 16:21
Кількість переглядів: 976

Фото без опису

   22 січня в Україні відзначають День Соборності України, історичним підґрунтям цього є 101 річниця проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році, і було ще одним проявом віковічного прагнення українців до своєї незалежності.

   З цієї нагоди, у новозбудованому сквері  біля Центральної міської бібліотеки, зібралися кілька сотень людей – дорослі і молодь на урочистий мітинг. Багаточисельна колона з державними прапорами та під марш духового оркестру пройшлася від міської ради по центральних вулицях міста Соборній і Горького до меморіалу загиблим воїнам. В урочистій ході взяв участь колектив  міської ради, керівництво району та представники Немирівської  ОТГ. Це було яскраве видовище, адже попереду колони йшли  хлопці у козацькому вбранні та дівчата у вишиванках, які  несли величезний Державний прапор. Учасники  ходи поклали до підніжжя пам’ятників загиблим воїнам вінки та живі квіти, після чого відбулося відкриття мітингу. Після виконання   Державного Гімну України виступив  Немирівський міський голова Віктор Качур, який говорив про значимість проголошеного більш як 100 років тому Акту Злуки українських земель та проголошення незалежної держави, як наслідку багаторічної боротьби українського народу за волю та свободу. Також було зачитано  текст Акту Злуки, який був проголошений більш як 100 років тому.

   Захід в рамках святкування Акту Злуки УНР І ЗУНР, дав можливість усім присутнім  ще раз перегорнути й осмислити українську історію.  Свято Соборності – день єднання українських земель та утвердження їх неподільності набуває особливого значення та звучання і сьогодні, коли територіальну цілісність держави доводиться відстоювати зі зброєю в руках.

   Пам’ятаймо про минуле й віримо в краще майбутнє!   



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора