Пошук

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ... ПРОСТО ЙДУТЬ…

Дата: 28.01.2020 11:00
Кількість переглядів: 1172

   27 січня, Петру Володимировичу Козорізу, колишньому жителю села Медвежа, виповнилося б 55 років. Однак він навіки залишиться 19-літнім, таким, яким його скосила ворожа куля в Афганістані. Але день його народження не забувають ні односельці, ні у Медвежанській ЗОШ І-ІІІ ступенів, ні  побратими Петра, які у цей день вшановують пам'ять Героя.

   Традиційно, в цей день у школі відбувається захід «День пам’яті Петра Козоріза», у проведенні якого після входження села Медвежі до складу Немирівської ОТГ стала брати участь і Немирівська міська рада. Ось і сьогодні до школи приїхала делегація працівників міськради, щоб віддати шану загиблому воїну-інтернаціоналісту. Приїхали і бойові побратими з Немирова: Олександр Бондар, Сергій Гиренко, Олег Гнатенко та голова районної спілки воїнів-афганців Іван Ліщишин.

   День пам’яті розпочався з відвідин шкільного музею Петра Козоріза, який був створений ще наприкінці 80-х років. А потім відбулися урочистості, на яких виступив в.о. старости села Станіслав Бадюк, директор школи Світлана Ходаківська та голова районної Спілки ветеранів Афганістану Іван Ліщишин. Музичний керівник Надія Запорожець підготувала з школярами невеликий концерт.  Вітали квітами сестру Петра – Олену Володимирівну. Всі учасники дійства пом’янули Петра Козоріза хвилиною мовчання. Також відвідали могилу Петра Козоріза, яка знаходиться на сільському кладовищі поруч з могилою батька Володимира Яковича.

    А ще керівники села і школи разом з колишніми воїнами-афганцями скрасили самотність Петрової матері Олени Філімонівни, відвідавши її вдома. Ця мужня жінка каже, що син, незалежно від плину років, залишається в її пам’яті таким, яким він зображений на портреті: молодим солдатом, який ціною життя з честю виконав свій військовий обов’язок.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора