Пошук

СЛУХАЧІ УНІВЕРСИТЕТУ СПІЛКУВАЛИСЯ З ЛІТЕРАТОРАМИ НЕМИРІВЩИНИ

Дата: 31.01.2020 08:36
Кількість переглядів: 499

Фото без опису

   В університеті третього віку, який діє в Центральній міській бібліотеці, є літературно-мистецький факультет.

   30 січня його слухачі спілкувалися з відомими на Немирівщині літераторами, членами спілки журналістів України: поетом і перекладачем Станіславом Паньківим з села Озеро та невтомним краєзнавцем, дослідником минувшини свого села і району, автором кількох книг Анатолієм Чернишем з Ковалівки. 

   Станіслав Паньків, вчитель-історик за професією, пройшов багату життєву школу, працював сільським головою кількох скликань в Зарудинцях, тому у нього багато віршів про село і його людей, про боротьбу українців за незалежність. Видав трохи менше десятка збірочок, крім того, переклав чимало творів з білоруської мови. Він виступив перед аудиторією з читанням своїх віршів.

   Анатолій Черниш висловив похвалу творчості свого колеги та поділився великим задумом, який полягає в тому, що цей невтомний краєзнавець-дослідник склав список з кількох сотень репресованих жителів, зокрема, так званих «куркулів» Немирівського району у 1929 році, коли розпочалася колективізація і не всі селяни виявляли бажання вступати у колгоспи. Тепер письменник-педагог візьметься за написання документальної книги про ті трагічні часи та людей, які постраждали від колективізації.

   Директор бібліотеки Олена Коваль від імені колективу та слухачів університету щиро подякувала творчим гостям за цікавий візит і побажала їм подальших успіхів у їх непростій, але потрібній людям та історії нашого краю діяльності.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора