Пошук

ДВА ПРОЄКТИ «БЮДЖЕТУ УЧАСТІ 2019» У НЕМИРІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ВЖЕ РЕАЛІЗОВАНО

Дата: 03.02.2020 10:02
Кількість переглядів: 1888

Фото без опису

   Бюджет громадських ініціатив – демократичний процес, який передбачає надання громадянам права розподілу частини коштів місцевого бюджету територіальної громади  через подання власних ідей для покращення життя в громаді.

    У 2019 році у Немирівській ОТГ в одній із перших новостворених громад Вінниччини, запроваджено проєкт «Бюджет громадських ініціатив Немирівської міської об’єднаної територіальної громади».

    За результатами голосування за проєкти, подані до міської ради в рамках реалізації проєкту громадських ініціатив «Бюджет участі – 2019», яке проходило 2-11 вересня 2019 року, перемогли 4 проєкти, які набрали найбільше голосів та зайняли перші позиції у рейтингу голосування, зокрема:

  • «Дитячий майданчик «Щасливі діти»;
  • «Лікування, вакцинація та стерилізація безпритульних тварин»;
  • «Облаштування зони відпочинку на березі річки Устя в районі вул. Целіш»;
  • «Дитячий спортивно – ігровий майданчик «Яскраве дитинство».

  Оскільки  «Бюджет участі 2019» був пілотним, реалізація його була запланована на 2019 та 2020 роки.

     На даний час вже реалізовано  2 проєкти.

 

Перший проєкт –  «Дитячий майданчик «Щасливі діти»    

   Втілюючи даний проєкт по пров.Свято-Троїцький (навпроти КЗ «ДНЗ Пролісок»), встановлено дитячий майданчик, який містить дитячу гойдалку, карусель дитячу, качалку балансир, ігровий комплекс, гімнастичний комплекс паркові лавочки.  Під час реалізації, активну роботу провів сам автор проєкту та інші мешканці, які проживають на території вказаного району, щодо монтування та встановлення.

  Відтепер діти, які проживають на території даного району мають змогу активно проводити дозвілля, займатись спортом та правильно формувати світогляд.

    Бюджет даного проєкту складає 73285 грн.

 

Другий проєкт – «Лікування, вакцинація та стерилізація безпритульних тварин»

   Фото без опису

Питання безпритульних тварин у громаді є одним з актуальних та потребує постійного вирішення, оскільки кількість особин, які не мають власників, досить велика. Серед основних причин цього  – відмова власників від тварин. У 2019 році  в міській раді було розроблено та затверджено на сесії програму щодо регулювання чисельності безпритульних тварин по Немирівській ОТГ на 2019 рік, якою передбачено проведення роботи та контролю у сфері  регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами, покращення санітарно-епідеміологічного та екологічного стану громади.

    В рамках бюджету участі, мешканцями громади був поданий проєкт щодо  проведення лікування, вакцинації та стерилізації безпритульних тварин, який був позитивно оцінений та отримав підтримку мешканців під час голосування.

 Завдання щодо реалізації даного проєкту, було покладено на КП «Немирівкомунсервіс», яким було підписано договір із ФГ «НІК-ВЕТ» для проведення стерилізації і вакцинації безпритульних тварин та виділено місце для їх післяопераційного утримання. В процесі реалізації проєкту, активну участь брав благодійний фонд «Артеміда», який вже не один рік опікується безпритульними тваринами, та під час реалізації проєкту допомагали відловлювати тварин, доглядати в післяопераційний період і годувати тварин. На даний час вже проведено лікування 40 тваринам.

    Бюджет проєкту складає 40 000 грн.

  Наразі проводяться підготовчі роботи для реалізації інших проєктів, які будуть здійснюватися у 2020 році.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора