Пошук

ЯК НЕ СТАТИ ГЕЙМЕРОМ?

Дата: 11.02.2020 14:43
Кількість переглядів: 416

Фото без опису

   Компютер та інтернет – одні  з найбільших благ цивілізації. Однак надмірне захоплення комп’ютерними іграми  може нанести серйозну шкоду здоров’ю дитини. З часом це викликає відеоігрову залежність.

   Найбільш вразливими до розвитку такої залежності є діти і підлітки, зокрема хлопчики. Крім того, до груп ризику належать ті, хто страждає від депресії, низької самооцінки, особи, що мають слабкі соціальні навички і багато неструктурованого часу, такі як школярі, не залучені ніде поза школою. Під час розвитку залежності від відеоігор в особи можливий розвиток агорафобії, людина не хоче спілкуватися із зовнішнім світом або боїться це робити, для неї комфортно робити це безпечно – на відстані у відеогрі. Нерідкі випадки, коли геймер заперечує свою залежність.

   Саме проблемі геймерства присвячена ілюстрована книжкова виставка, організована Немирівською центральною міською бібліотекою у секторі обслуговування дітей, якою завідує Галина Семененко та Майя Дремлюга. Виставка покликана допомогти юним читачам зрозуміти значення книги у житті людини. Виставка має два розділи: «Комп’ютер + книга або як не стати геймером?» та «Книга чи комп’ютер? «За» і «проти».

   На спеціальному стенді підібрано друковані посібники різної тематики, щоб викликати в дітей зацікавленість до книг певної спрямованості.

   Крім того, відвідувачам виставки пропонується переглянути мультфільм «Казка про інтернет».

   – Звичайно, ми не сподіваємося на негайний успіх нашої виставки, говорить Галина Петрівна, – однак віримо, що внесемо якусь частку у розв’язанні такої важливої проблеми.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора