Пошук

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ ВІДЗНАЧАЛИ У СЕКТОРІ ОБСЛУГОВУВАННЯ ДІТЕЙ НЕМИРІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ БІБЛІОТЕКИ

Дата: 21.02.2020 14:44
Кількість переглядів: 817

Фото без опису

   З нагоди Міжнародного дня рідної мови у секторі обслуговування дітей Немирівської міської бібліотеки зібралися шанувальники рідного слова, учні 4А класу НВК №2 (класовод Рибалко О.І.) на мовознавчий форум «Відродися, моя мово, щоб звучала в серці знову».  

   На захід завітав міський голова В.М. Качур, який, власне, і розпочав свято розповіддю про величавість та значення рідної мови в житті кожного українця.  Віктор Миколайович закликав любити, берегти та поважати рідну мову, прочитав вірш Володимира Сосюри «Рідна мова».

   Під час зустрічі діти довідалися про історію відзначення свята, його значення для збереження та розвитку мов світу. Поезії, які лунали на заході, розкрили для читачів барвистий світ українського слова, його велич та силу. Учні показали ерудицію та гарні знання з рідної мови під час лінгвістичної  вікторини «Люби та знай рідну мову».  Діти переглянули відео фільм «Найцінніший скарб» та мультфільм «Кухлик» за одноіменною гуморескою Павла Глазового, пригадали прислівя, приказки,  позмагалися в промовлянні скоромовок. Книжкова виставка «Скарби рідної мови» доповнила і розкрила красу і велич української мови.      

   На завершення свята діти заспівали Гімн України та отримали солодкі подарунки від Немирівського міського голови.

   Захід пройшов цікаво та корисно, бо рідна мова , як і пісня, дорога і близька, дає наснагу, силу, радість спілкування.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора