Пошук

БЮДЖЕТНИЙ ЗВІТ ПЕРЕД ГРОМАДСЬКІСТЮ

Дата: 27.02.2020 16:38
Кількість переглядів: 1003

Фото без опису

         Децентралізація влади в Україні та посилення ролі місцевого самоврядування вимагає якісно нового рівня публічності та прозорості бюджетного процесу як одного з основних принципів побудови бюджетної системи. Це передбачає інформування громадськості з питань складання, розгляду, затвердження, виконання місцевих бюджетів, а також контролю за їх виконанням (ст. 28 Бюджетного кодексу України), тому у Немирівській міській раді запроваджено практику публічного представлення звітів про виконання бюджету Немирівської міської об’єднаної територіальної громади та виконання бюджетних програм головними розпорядниками коштів бюджету ОТГ,  починаючи зі звіту за 2018 рік, громадські слухання по обговоренню проєкту бюджету на наступний бюджетний період, «Бюджет для громадян» у вигляді яскравої презентації джерел надходжень до бюджету та видатків, «Бюджет участі» або так званий «Бюджет громадських ініціатив», пропозиції у вигляді проєктів до якого надаються мешканцями нашої громади. Таким чином, громадяни беруть безпосередню участь у розподілі частини бюджету громади для реалізації ініціатив, підтриманих іншими мешканцями під час голосування.

       От і сьогодні, 27 лютого,  виконавчі органи міської ради, визначені рішенням про бюджет громади головними розпорядниками коштів бюджету ОТГ, відзвітували про їх використання та виконання бюджетних програм. Інформація була представлена у вигляді презентацій, які опубліковано в розділі «Бюджет громади», створеному спеціально для публічного інформування про бюджет. Зі звітами виступили начальник фінансового управління Оксана Троян, начальник відділу освіти Алла Мрищук та начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності Тетяна Чуб.

        Також подаємо  посилання на офіційні портали відкритих даних про бюджет E-DATA https://nemyriv-mrada.gov.ua/edata-14-06-54-09-07-2019/, https://data.gov.ua/dataset/ab417598-f943-4507-94ec-557cb8492bd3, та окремо на сайті є посилання на Державний веб-портал бюджету для громадян open budget https://openbudget.gov.ua/local-budget/02506000000/info/indicators.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора