Пошук

НА ПОЗАЧЕРГОВОМУ ЗАСІДАННІ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕБ ТА НС ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ ДОДАТКОВОГО ПОСИЛЕННЯ КАРАНТИННИХ ЗАХОДІВ У НЕМИРІВСЬКІЙ ГРОМАДІ

Дата: 22.03.2020 12:28
Кількість переглядів: 3738

   Сьогодні, 22 березня 2020 року, у міській раді відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

   Голова комісії Микола Торохтій поінформував про прийняте обласною комісією ТЕБ та НС рішення про додаткове посилення на території області заходів карантину у зв’язку з загрозою поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19.

   Враховуючи пропозиції членів комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, прийнято низку рішень щодо додаткового посилення з 23 березня 2020 року карантинних заходів на території  Немирівської громади. 

    Серед них:

1. Призупинити діяльність всіх ринків на території Немирівської міської об’єднаної громади.

2. Заборонити продаж молочної продукції домашнього виробництва (походження):

– молоко незбиране питне всіх видів;

  • сметана, вершки всіх видів;
  • сир кисломолочний всіх видів;
  • сири розсильні всіх видів, в тому числі бринзи.

3. Заборонити реалізацію продуктів харчування та засобів особистої гігієни, побутової хімії, засобів дезінфекції, виробів медичного призначення у неспеціалізованих магазинах.

4. Реалізацію хлібобулочних виробів здійснювати тільки в упаковці.

5. Організувати проведення роз’яснювальної роботи серед населення з питань перебування, у разі нагальної потреби, у громадських місцях, із обов’язковим використанням засобів індивідуального захисту: лицеві маски (респіратори), рукавички. Періодично проводити дезінфекцію рук та інше. У разі ігнорування зазначених вимог, до порушників можуть вживатися заходи адміністративного впливу;

6. Організувати проведення дезінфекції території магістральних вулиць та зупинок громадського транспорту в ранкові та вечірні години, дезінфікуючими засобами, що дозволені для цих цілей.

7. Організувати заходи щодо карантинного контролю за громадянами, які повернулися та повертаються з-за кордону. (Обов’язкова самоізоляція щонайменше впродовж 14 днів)

8. В разі необхідності залучати:

– для тимчасового використання транспортні засоби, будівлі, споруди, обладнання, інше майно підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, необхідне для здійснення профілактичних і протиепідемічних заходів, із наступним повним відшкодуванням у встановленому законом порядку його вартості або витрат, пов'язаних з його використанням;

– підприємства, установи, організації незалежно від форм власності до виконання заходів з локалізації та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації пов’язаною із загрозою поширення гострої респіраторної хвороби на території України, спричиненої коронавірусом COVID-19 інфекційної хвороби.

Протокол №6 позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки  і надзвичайних ситуацій  Немирівської міської об’єднаної територіальної громади https://rada.info/upload/users_files/03772619/20dcde2a001e12213026b0f58b617c46.pdf


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора