Пошук

НАГАДУЄМО, ЩО СПАЛЮВАННЯ СУХОГО ЛИСТЯ І ТРАВИ – ШКОДИТЬ ЗДОРОВ`Ю ЛЮДИНИ ТА ЗАБОРОНЕНО ЗАКОНОМ

Дата: 27.03.2020 09:58
Кількість переглядів: 843

   Спалювання сухого листя і трави – заборонено законом, в разі його порушення передбачена адміністративна, а в деяких випадках кримінальна відповідальність.

   Спалюючи опале листя, ви стаєте шкідником-порушником, адже порушуєте Закон, суперечите Конституції України, як основному закону держави, де стаття 50 гарантує кожному право на безпечне для життя і здоров’я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди.

   Це особливо актуально в умовах боротьби з коронавірусом, коли сильна імунна система – це шанс бути здоровим!

     Штраф за спалювання листя

   Дії, які є порушенням норм законодавства тягнуть за собою відповідальність відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення: спалювання палої листя в населених пунктах без дозволу органів державного контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища забороняється. Порушення цієї заборони передбачає накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 340 гривень). На посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті ж дії, здійснені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а згідно зі статтею 152 КУпАП, штраф за багаття для громадян становлять 340-1360 грн., а для посадових осіб і підприємств – 850 – 1700 грн.

Куди звертатися, якщо палять листя?
– По-перше, пожежним (101).

– По-друге, в поліцію. Патруль виїжджає на виклик і складає протокол про адміністративне порушення. Подбайте про фотофіксації факту порушення. Після прибуття поліції наполягайте, щоб був складений протокол про адміністративне правопорушення. Бажано, щоб його підписали свідки. Складений протокол теж краще сфотографувати. Проконтролюйте, щоб поліція в триденний термін направила протокол на розгляд адмінкомісії, яка зобов’язана в 15-денний термін розглянути справу і накласти штраф на порушника.
– По-третє, до інспектора з благоустрою Немирівської ОТГ, який також має право складати протокол про адміністративне порушення (068-869-65-38, 097-505-23-22).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора