Пошук

МУЗЕЇ ДИХАЮТЬ МИНУЛИМ І НАДИХАЮТЬ ТВОРИТИ МАЙБУТНЄ

Дата: 18.05.2020 16:15
Кількість переглядів: 1123

Фото без опису

   Щорічно, починаючи з 18 травня 1977 року, світова музейна спільнота відзначає Міжнародний День музеїв, нагадуючи, що вони є важливим інструментом культурного обміну, збагачення культурної спадщини, досягнення взаєморозуміння, співпраці та миру між людьми.

   На сьогодні в Немирові є три діючих музеї. В приміщенні НВК №2 з 1957 року функціонує музей життя Марка Вовчка (Марії Олександрівни Вілінської) – класика трьох літератур: української, російської, французької, який щорічно відвідують тисячі людей з різних регіонів України та з інших країн.

    У 2013 році в приміщенні цієї ж школи відкрито музей Миколи Трублаїні (Миколи Петровича Трублаєвського) видатного письменника, журналіста, мандрівника, романтика, капітана дитячої літератури. Приміщення музею оформлено з використанням морської тематики.

  Цікавим для більшого пізнання історії міста стане відвідування музею «Літературна Немирівщина», який розпочав свою роботу з 1991 року. Музей містить кілька різноманітних кімнат, де зібрано відомості з історії міста, пам’ятки народної культури, твори мистецтв. Колекція музею налічує більше тисячі предметів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора