Пошук

ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ ТА ВЛАСНИКИ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК!

Дата: 13.08.2020 15:18
Кількість переглядів: 1734

Фото без опису

   Відділ земельних відносин виконавчого апарату Немирівської міської ради нагадує  про обов’язковість сплати земельного податку за 2020 рік.
   Так, відповідно п. 14.1.72.ст. 8 Податкового кодексу України (ПКУ) земельний податок – це обов'язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок, а також постійних землекористувачів, окрім пільгових категорій населення визначених п. 281.1. ст. 281 ПКУ. До осіб, які мають пільги зі сплати земельного податку відносяться:
   – інваліди першої і другої групи;
   – фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;
   – пенсіонери (за віком);
   – ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту";
   – фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

     Слід зауважити, що відповідно п. 281.2. ст. 281 ПКУ звільнення від сплати податку за земельні ділянки поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання.

ТЕРМІН СПЛАТИ ЗЕМЕЛЬНОГО ПОДАТКУ – ДО 20 СЕРПНЯ 2020 РОКУ

   У разі несвоєчасної плати будуть нараховуватись штрафні санкції згідно з ст. 126 Податкового кодексу України. На суму несвоєчасного сплаченого податкового зобов’язання з плати за землю нараховується пеня у порядку, визначеному ст. 129 Кодексу.
   Власників та землекористувачів Немирівської об’єднаної територіальної громади за інформацією з питань розміру земельного податку просимо звертатись до Немирівського управління ГУ ДФС у Вінницькій області відповідно до Податкового кодексу України (ПКУ) за адресою: м. Немирів вул. Шевченка, буд. 14, а також у відділ земельних відносин виконавчого апарату Немирівської міської ради за адресою: м.Немирів вул.Соборна,26, або за телефоном - 0954798967, а в сільських населених пунктах до в.о. старост.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора