Пошук

26 ЛЮТОГО В УКРАЇНІ ВІДЗНАЧАЮТЬ ДЕНЬ СПРОТИВУ ОКУПАЦІЇ АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ ТА МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

Дата: 25.02.2021 14:26
Кількість переглядів: 698

Фото без опису

        У цей день у 2014 році в Сімферополі кримські татари ініціювали масовий мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Люди зібралися під стінами кримської Верховної Ради в знак протесту окупації Криму Росією.

   Кілька тисяч громадян України вийшли, щоб засвідчити: «Крим – це Україна». Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти.  Почались сутички, в яких постраждали та загинули люди. На наступний день озброєні російські спецпризначенці захопили будівлю парламенту. Крим було окуповано, а проти всіх, хто чинив супротив, почалися репресії. З історії цих людей почалась російсько-українська війна.

     Вшановуючи мужність і героїзм громадян України, які проживають на тимчасово окупованій  території в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, у відстоюванні територіальній цілісності України, з нагоди відзначення річниці від проведення 26 лютого 2014 року в місті Сімферополі  мітингу на підтримку територіальної цілісності України за участю кримських татар, українців та представників інших національностей, Указом Президента України (58/2020 від 26.02.2020 р.)  в Україні встановлено щорічне відзначення Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

    Сьогодні Крим є і залишається невід’ємною частиною України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора