Пошук

У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ СВЯТКУВАЛИ 150-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ЛЕСІ УКРАЇНКИ

Дата: 25.02.2021 18:53
Кількість переглядів: 1238

   Фото без опису

   Сьогодні виповнюється 150 років від дня народження Лесі Українки - української поетеси, драматурга і громадської діячки, класика української літератури. Це одна з найвизначніших постатей в історії української літератури. По собі письменниця залишила великий літературний доробок - вражаючі поеми, прозові твори, вірші, публіцистичні статті, переклади світової класики.

      Творчість Лесі Українки - нове пафосне слово не тільки в українській, але й у світовій літературі. Життя поетеси – це легендарний подвиг мужньої і мудрої людини, ніжної й нескореної жінки, геніального митця і борця, рівноцінну постать якій важко знайти навіть на планетарних художніх теренах.

   Все життя Лесі Українки – свідоме служіння ідеї братерства. Перекладацька діяльність, популяризація серед українства досягнень світової думки і відкриття України іншим народам – взірцевий приклад подвижництва митця.

   Учні та учителі КЗ «Медвежанська ЗОШ І-ІІІ ступенів» відзначили 150-річчя з дня народження письменниці різноманітними заходами. Для учнів початкових класів учителі провели години спілкування «Леся Українка – дітям». Цікавий урок-проект «Жінка-легенда» відбувся у 4 класі. Старшокласники творчо підійшли до справи та організували флешбук з декламування віршів поетеси, застосувавши різноманітні новітні технології.

Фото без описуФото без опису

    У 8 класі КЗ «Медвежанська ЗОШ І – ІІІ ступенів» проведено виховну годину «Я маю в серці те, що не вмирає…»

    Учні спільно з класним керівником Столяренко Т.М. ознайомились з цікавими сторінками життєвого шляху, декламували улюблені вірші поетеси.

Фото без описуФото без опису

    У Великобушинському ЗДО "Дзвіночок" з вихованцями закладу були проведені тематичні заняття до 150 - ти річчя Лесі Українки.

   Дітки слухали колискові, казки, вірші розглядали книги відомої поетиси. Грали у народні ігри.

Фото без опису

    У Великобушинському ЗЗСО І-ІІ ступенів до 150-ї річниці від дня народження Лесі Українки було
 проведено літературну вікторину "На крилах Лесиних пісень". У змаганні брали участь старшокласники. 
     Діти були активними, і показали гарні знання біографії та творчості поетеси.

Фото без опису

    У Байраківській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Максима Шимка учитель Галенко Л.І. з учнями сьомого класу провела цікаву інтелектуальну гру «150 слів про геніальну дочку українського народу»,

під час якої діти змогли більше дізнатись про особисте життя поетеси, про її різносторонній талант  й багатогранну творчість, а також зачитати власні поезії. Настя Мельник та Сологуб Анаіт

гарно декламували вірші Лесі Українки, а Парамійчук Світлана та Педина Валентин представили пізнавальну презентацію «Цікаві факти про Лесю Українку від А до Я».

Фото без описуФото без опису

   У Чуківському  ЗДО "Колобок", були проведені поетичні читання вихованцями закладу.

Фото без опису

   Дітлахи садочка «Сонечко» с. Ковалівка про 150-річчя з дня народження Лесі Українки завжди  пам’ятають!

Фото без описуФото без опису

    У КЗ «Криковецький ЗЗСО І-ІІІ ступенів» проведено заходи:

-  іформаційні семихвилинки ’’Високе світло імені та слова’’

- літературна кав’ярня ’’Чистий промінь Лесиного слова’’ ,

- книжкова виставка ’’І квітнуть мрії поетеси’’

Фото без опису

     У старшій і молодшій групах КЗ Ковалівський ЗДО «Дзвіночок» діти ознайомилися із життям та творчістю поетеси, слухали пісні та уривки казок.

Фото без описуФото без опису

  У Немирівському центрі дитячої та юнацької творчості відбулась виховна година та декламування віршів відомої письменниці.

Фото без описуФото без опису

    У Сокілецькому ЗДО «Веселка» було проведене інтегроване заняття на тему: «Квіти для Лесі Українки».

Метою заняття було ознайомлення з життєвим шляхом та творчістю письменниці.

Фото без описуФото без опису

      У "Каролінському закладі дошкільної освіти "відбувся виховний захід з нагоди відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки. Метою заходу було передати силу і глибину поетичного світу Лесі Українки, виховувати любов до рідного краю, до творчої спадщини поетеси, виховувати почуття прекрасного. Діти із хвилюванням слухали про нелегку долю дівчинки Лесі, її життєвий біль зачепив маленькі сердечка вихованців. Під час виховного заходу діти вивчили весняночку, декламували вірші та виготовляли віночки для поетеси.

     Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора