Пошук

ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ БЛАГОУСТРОЮ, АБО – ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПОЧИНАЄТЬСЯ З СЕБЕ!

Дата: 30.03.2021 19:06
Кількість переглядів: 1525

Фото без опису

      Ще з давніх часів, в плані благоустрою територіальної громади, існує вкрай важлива істина, яку повинен знати кожен. Це поняття відповідальності мешканців перед громадою, суспільством, містом чи селом. Втім не завжди кожен з нас до кінця усвідомлює головну суть цієї відповідальності. Така відповідальність стосується не тільки мешканців багатоповерхівок чи приватного сектору, а й юридичних осіб, директорів підприємств, установ, громадських організацій, приватних підприємців, тощо. Деякі підприємці і навіть жителі злісно ухиляються від укладення договору на вивіз твердих побутових відходів з комунальним підприємством «Немирівкомунсервіс», що призводить до збитковості підприємства та погіршення надання послуг.

       Окрема і досить актуальна тема – засмічення міста гіллям та відходами з категорії «Сад, город». Такі стихійні сміттєзвалища утворюються біля майданчиків для збору ТПВ в мікрорайонах переважно приватного сектору. Гори листя і гілок «прикрашають» узбіччя з обох боків вулиць Горького, Соборна, Леонтовича та багато інших. Ці засмічення порушують всі норми моралі і чинного законодавства, а дії порушників не присікаються свідомими громадянами. Більшість вважає, що до ТПВ, за вивіз якого відповідає КП «Немирівкомунсервіс» входить все, включаючи листя, гілля, бур’яни та інші відходи з городів чи домогосподарства.  Перш за все, треба зрозуміти кожному мешканцю, що гілля не входить в норму накопичення ТПВ, тож люди мають його утилізувати самі, або замовляти транспорт для його дробіння та в подальшому вивезення до місць знищення.

         Інспектори по благоустрою, Комунальне підприємство «Немирівкомунсервіс» наполегливо рекомендують, не створювати такі звалища, у разі виявлення, порушники будуть притягнені до адміністративної відповідальності. Нагадуємо, що сума штрафу складає від 340 до 1360 гривень для фізичних осіб та 850 до 1700 гривень для суб'єктів підприємницької діяльності.

        Шановні жителі Немирівської міської територіальної громади! Є певні Закони і Правила, яких повинен дотримуватись кожен, і тільки індивідуальною відповідальністю та спільною турботою про рідне місто чи село ми досягнемо значного покращення добробуту громади!

 

Управління розвитку територій та

інфраструктури Немирівської міської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора