Пошук

ЧОРНОБИЛЬ...ТРАГЕДІЯ…ПАМ'ЯТЬ

Дата: 24.04.2021 09:20
Кількість переглядів: 786

Фото без опису

     35 років тому 26 квітня 1986 року вибух на Чорнобильській атомній електростанції приголомшив Україну, розтривожив увесь світ. Полинова зоря своїм смертоносним сяйвом опалила багато людських доль, спричинила важкі екологічні та соціальні наслідки.

    Поки світ ще не розумів всієї трагедії, що відбулася під Києвом, українські пожежники гасили шалений вогонь навколо двох сотень тонн ядерного палива, яке містилося в розірваному четвертому енергоблоці. Їхня мужність і самопожертва вразили світ.

     Для України почалося одне з найважчих випробувань на мужність, витримку, моральну та професійну зрілість, вірність службовому, громадянському, патріотичному обов'язку. Пожежники, атомники, правоохоронці, військові, будівельники, лікарі, автомобілісти, вчені, шахтарі робили все, щоб зменшити масштаби біди, якої людство ще не знало.

     Понад шість тисяч подолян під безжальним рентгеном в екстремальних умовах з непередбачуваними наслідками  боролися із лихом. 

   Постановою  Кабінету Міністрів України 9 населених пунктів які на сьогодні увішли до  складу Немирівської громади було віднесено до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи.   

     Катастрофа показала неймовірний дух, мужність та силу волі людей, мотивованих обов’язком, честю, відданістю своїм близьким та своїй Батьківщині.

     Наш обов’язок сьогодні – пам’ятати про кожного, хто ціною власного життя і здоров’я допомагав долати техногенне лихо.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора