Пошук

НЕМИРІВСЬКА РАЙОННА ФІЛІЯ ВІННИЦЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ ЗАЙНЯТОСТІ ІНФОРМУЄ

Дата: 27.04.2021 12:07
Кількість переглядів: 589

   На виконання вимог ст. 48, п. 4 ч. 3 ст. 50 Закону України «Про зайнятість населення» Мінекономіки наказом від 18.03.2021 № 563 затвердило нову форму звітності № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва та праці». Документ набув чинності 16.04.2021.

      Відповідно, з цієї ж дати втратили чинність Форма звітності № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці» та Порядок її подання, затверджені наказом Мінсоцполітики від 31.05.2013 № 317.

       Наказ Мінекономіки визначає обов’язок роботодавців своєчасно та в повному обсязі подавати до державної служби зайнятості інформацію про заплановане масове вивільнення працівників, у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці, у тому числі ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємств, установ, організацій не залежно від форми власності, виду діяльності та господарювання

        Інформація подається не пізніше ніж за 2 місяці до вивільнення (не пізніше ніж за 30 календарних днів до вивільнення в разі звільнення державних службовців відповідно до п.1 та 1-1 ч. 1 ст. 87 Закону України «Про державну службу») до міських, районних і міськрайонних центрів зайнятості та філій регіональних центрів зайнятості за місцем провадження їх господарської діяльності.

        Попередній Порядок та форма звітності передбачали подання такої звітності за місцем реєстрації платника єдиного внеску.

        У разі, якщо останній день строку подання звіту припадає на вихідний, святковий або інший неробочий день, днем закінчення строку подання інформації є перший після нього робочий день. 

      Форма звітності № 4-ПН подається:  в електронному (з накладенням кваліфікованого електронного підпису) чи  паперовому вигляді (із засвідченням  підписом керівника або особи, відповідальної за подання інформації).

        Критерії масового вивільнення працівників з ініціативи роботодавця (одноразово або протягом трьох місяців), крім випадку ліквідації юридичної особи, визначені у статті 48 Закону України «Про зайнятість населення».

        Так,  масовим вивільненням з ініціативи роботодавця (крім випадку ліквідації юридичної особи) є одноразове або протягом:

1) одного місяця:

вивільнення 10 і більше працівників на підприємстві, в установі та організації з чисельністю від 20 до 100 працівників;

вивільнення 10 і більше відсотків працівників на підприємстві, в установі та організації з чисельністю від 101 до 300 працівників;

2) трьох місяців - вивільнення 20 і більше відсотків працівників на підприємстві, в установі та організації незалежно від чисельності працівників.

      З наказом Мінекономіки можна ознайомитись тут https://www.dcz.gov.ua/publikaciya/forma-zvitnosti-no-4-pn-informaciya-p...

 

    За  інформацією та консультаціями звертайтесь до Немирівської районної філії Вінницького обласного центру зайнятості, вул. Соборна, 93Б, м. Немирів, Вінницька обл., 22800, тел. (04331) 2-25-97, 2-14-88, 2-37-55,факс 2-14-88,

     E-mail : nem.rcz@gmail.com.                                             

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора