Пошук

РОБОТИ, ЯКІ ЗАЧАРОВУЮТЬ - ВІДКРИЛАСЬ МИСТЕЦЬКА ВИСТАВКА «ВІД МИНУЛОГО ДО СЬОГОДЕННЯ»

Дата: 19.05.2021 16:54
Кількість переглядів: 1445

    Вишивання – один з найдавніших видів декоративно-ужиткового мистецтва слов’ян. Народні вишивки захоплюють нас досконалою  композицією, різнобарвним колористичним вирішенням. У своїх роботах   народні майстри показують одвічний потяг людини до краси, зв'язок з рідною природою. Покоління в покоління передавали українці своє мистецтво вишивання. І зараз вишивання в Україні популярне. А скільки відомих та невідомих майстрів вишивки живуть поряд з нами, скільки виробів ручної роботи  передаються з покоління в покоління та зберігаються в домашніх колекціях.

   Вишиті картини і сорочки,  серветки та рушники.  Все це і не тільки  можна побачити  на мистецькій виставці «Від минулого до сьогодення», яка  сьогодні розпочала свою роботу в Центрі культури та дозвілля. 

   На виставці представлені роботи Демиденко Ольги Яківни.  У  творчому доробку  майстрині   вишиті рушники, картини, дизайнерські сумки присвячені традиційним мотивам, сувенірні ляльки -мотанки.

   Колекція  майстрині Січкар Ольги  Михайлівни представлена на виставці  вишитими  картинами, декоративними сумками на українську тематику, гольничками.  

   На особливу увагу заслуговує колекція священника протиїєрея Павла Петльованого.  До уваги відвідувачів представлені  старовинні вишиванки,  вишитий  підрясник якому більше 150 років та  рушник, який вишивали 1887 році.

  Також,  відвідувачі можуть ознайомитись з колекціями вишитих речей   сім’ї  Рудник та сім’ї Немировських, КЗ  «Музей «Літературна Немирівщина»,  Немирівського НРЦ та іншими роботами.

  Тематична виставка діятиме  ще кілька днів, тож усі охочі можуть відвідати виставку  та дізнатись більше про історію української вишиванки.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора