Пошук

ДО УВАГИ ОТРИМУВАЧІВ ЖИТЛОВОЇ СУБСИДІЇ мешканцями Немирівської територіальної громади!!!

Дата: 26.05.2021 11:47
Кількість переглядів: 887

Фото без опису

Шановні жителі Немирівської територіальної громади!

   Постановою Кабінету Міністрів України від 19 травня 2021 року №505 внесено зміни до ухвалених у квітні цього року правил отримання житлових субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

   Відповідно до змін, розгляд питань щодо призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років, буде проводитись без звернень громадян.

Подати по-новому документи повинні будуть домогосподарства, яким субсидія:
-  надавалася у грошовій безготівковій формі (з 1 травня субсидія надається виключно у готівковій формі);
- була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень; внутрішньо переміщені особи);
-  була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні, які не проживають за місцем реєстрації.

   Для громадян, які мають оновити документи для призначення субсидії, перехідний період триватиме з травня місяця до кінця вересня, тобто, подавати документи можна протягом п’яти місяців. При цьому, незалежно від строку звернення, субсидія буде призначена і нарахована з травня. 

   При призначенні житлової субсидії не будуть враховуватись:
 - доходи громадян від розміщення депозитів.
 - житлові приміщення, які перебувають у спільній частковій або сумісній власності (переважно це приватизація житла), а також ті, які знаходяться в сільській місцевості (в основному це спадщина).
-  якщо у власності є кілька житлових приміщень у сільській місцевості (з огляду на їхню низьку вартість і неліквідність)

   У наданні субсидії відмовлять, якщо: 

площа квартири перевищує 130 кв.м; площа будинку понад 230 кв.м.

якщо сума на депозитному рахунку перевищує 100 тис.грн.

є у власності автомобіль, з дати випуску якого пройшло менше 5 років або якщо в сім'ї є більше одного автомобіля, з дати випуску якого пройшло менше 15 років;

протягом року до звернення по субсидію куплено земельну ділянку, квартиру, транспортний засіб, цінні папери, віртуальні активи та інші товари довгострокового вжитку на суму понад 50 тис. грн

перебували за кордоном безперервно понад 60 днів (без урахування відрядження, лікування, навчання або догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку);

не навчався, не працював і не мав офіційного статусу безробітного за інформацією податкової та Пенсійного фонду

   Норма житла, на яку призначається субсидія, на домогосподарство з однієї особи складає майже 49 кв. м., і 13,65 - на кожну наступну особу. Тобто, на сім’ю з трьох осіб - близько 75 кв.

   Субсидія на понаднормову площу розповсюджується лише в одному випадку - якщо до складу домогосподарства входять непрацюючі непрацездатні особи (особи з інвалідністю, пенсіонери, діти). У таких випадках субсидії на понаднормову площу, як і в попередні опалювальні періоди, будуть нараховані автоматично на підставі інформації про склад домогосподарства та про соціальний статус його членів. 

   Додаткову інформацію та роз`яснення щодо порядку оформлення житлової субсидії можна отримати:
-  за номером телефону 
067-31-91-140 
щоденно Понеділок -Четвер з 8.00 - 17.00; П’ятниця - з 8.00 – 16.00 (без перерви на обід) в ЦНАП Немирівської міської ради за адресою: м.Немирів вул.Соборна 26

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора