Пошук

Заборгованість споживачів за доставку газу загрожує підготовці мереж до зими

Дата: 27.05.2021 16:23
Кількість переглядів: 502

Фото без опису

   Заборгованість споживачів за розподіл газу перед АТ «Вінницягаз» становить 35 млн грн. Компанія стягує борги у судовому порядку, адже кошти за оплату послуги з розподілу газу є джерелом фінансування робіт з підготовки газових мереж регіону до опалювального сезону, забезпечення безперебійної та безаварійної доставки газу до кожного споживача.

   АТ «Вінницягаз» заплановано проведення цілого комплексу робіт з підготовки газових мереж до опалювального сезону 2021-2022. Державним регулятором на поточний рік схвалено обсяг інвестицій в розмірі понад 60 млн грн.     Фінансування здійснюється за рахунок тарифу на розподіл газу.

   Плата за розподіл – джерело фінансування технологічного процесу доставки газу мережами до кожного споживача, утримання газопроводів та обладнання, їх модернізації, ремонту та реконструкції, зарплати персоналу. За рахунок тарифу функціонує аварійно-диспетчерська служба, здійснюється облік спожитого газу, повірка, ремонт та заміна лічильників тощо.

   Станом на перше травня побутові споживачі заборгували підприємству майже 35 млн грн. З них, близько 16 млн грн. затримали в оплаті споживачі обласного центру. Ще 11,3 млн грн. заборгували підприємствау установи та організації.

   За таких умов АТ «Вінницягаз» вимушене стягувати борги в примусовому порядку.

   З початку року боржникам направлені майже 100 тисяч попереджень на загальну суму понад 45 млн грн. На початок травня 650 заяв передані до суду на загальну суму 1,3 млн грн. Уже виконуються понад 260 судових наказів на загальну суму 560 тис. грн.

«Споживач несе додаткові витрати у разі стягнення боргів у судовому порядку. Адже оплачує також судові витрати та виконавчий збір. При виконанні рішення суду у примусовому порядку можливе накладення арешту на майно та заборона виїзду за кордон» - наголошує комерційний директор АТ «Вінницягаз» Олександр Товмач.

   Накопичення боргів загрожує втратою субсидії. Газорозподільне підприємство передає до відділів соціального захисту населення списки споживачів, які мають заборгованість більше трьох місяців. У разі несплати заборгованості, житлова субсидія не призначатиметься.

  АТ «Вінницягаз» закликає клієнтів вчасно сплачувати за послугу розподілу газу та не доводити справу до суду. У свою чергу Оператор ГРМ подбає про належний стан мереж, доставку газу до кожного споживача 24/7.

  Нагадаємо, плата за розподіл газу має здійснюватися щомісяця, рівними платежами, до 20 числа місяця, в якому надається послуга. Наприклад, за травень – до 20 травня.

  Усі способи оплати на сайті АТ «Вінницягаз» https://vn.dsoua.com/ua/ за посиланням: https://bit.ly/3vgx6PE .

 

 

   Довідка: Регіональна Газова Компанія - сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектора, орієнтовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізації галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайнято 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів і більше 8 млн. споживачів газу.

 

 

За додатковою інформацією звертатися до

начальника управління зовнішніх комунікацій

Логінової Лариси Григорівни

+380432 27 80 92

+38 067 433 22 89

e-mail: press@vngas.com.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора