Пошук

Оголошення про проведення громадського обговорення щодо проекту рішення "Про реорганізацію шляхом ліквідації комунального закладу "Боблівський заклад загальної середньої освіти І ступеня" Немирівської міської ради Вінницької області.

Дата: 25.05.2021 16:36
Кількість переглядів: 352

Оголошення про проведення громадського обговорення щодо проекту рішення "Про реорганізацію шляхом ліквідації комунального закладу "Боблівський заклад загальної середньої освіти І ступеня" Немирівської міської ради Вінницької області.

 

1. Організатор громадського обговорення -  Немирівська міська рада.

 

2. Мета: врахування думки жителів с. Боблів щодо проекту рішення "Про реорганізацію шляхом ліквідації комунального закладу "Боблівський заклад загальної середньої освіти І ступеня" Немирівської міської ради Вінницької області.

3. Учасники:  Запрошуємо жителів с. Боблів та жителів Немирівської територіальної громади  долучитися до громадського обговорення проекту рішення "Про реорганізацію шляхом ліквідації комунального закладу "Боблівський заклад загальної середньої освіти І ступеня" Немирівської міської ради Вінницької області.

Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 26, статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 78 Господарського кодексу України,  Закону України «Про освіту», ст. 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту», зокрема ст. 32 про «Утворення, реорганізація, ліквідація та перепрофілювання закладу загальної середньої освіти» зазначено, що:

1. Рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).

2. Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади. Розвиток мережі комунальних початкових шкіл, гімназій забезпечують районні, міські, сільські, селищні ради.

3. Реорганізація чи ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проекту, відповідного рішення засновника. 

    Комунальний заклад "Боблівський заклад загальної середньої освіти І ступеня" Немирівської міської ради Вінницької області не відповідає вимогам щодо наповнюваності класів. На даний час  в комунальному закладі "Боблівський заклад загальної середньої освіти І ступеня" Немирівської міської ради Вінницької області навчається 8 учнів:  в першому  класі – 1, другому класі - 4, третьому класі – 3, четвертому класі – 0. Варто зауважити, що Немирівська територіальна громада направляє значні кошти на опалення напівпорожніх приміщень школи,  хоча ці кошти могла б спрямовувати на інші проекти розвитку Немирівської територіальної громади, зокрема по с. Боблів.

    Вартість утримання одного учня  в комунальному закладі "Боблівський заклад загальної середньої освіти І ступеня" Немирівської міської ради Вінницької області становить  108000 грн. на рік ( до розрахунку взято заробітну плату  працівників, харчування та оплату енергоносіїв).

 

   Дійсно, за кошти, що витрачаються на утримання комунального закладу "Боблівський заклад загальної середньої освіти І ступеня" Немирівської міської ради Вінницької області, а це 1 502 415 грн. в рік, з яких 1 188 118 грн. іде на оплату праці,  можна спрямувати на  придбання сучасного обладнання для навчальних кабінетів у тих школах,  де використання їх буде ефективним, або ж витратити їх на ремонт доріг, облаштування вуличного освітленням, провести заходи з благоустрою.

 

   Та втім, головне не це. Головне – це якість знань, рівень підготовки учнів, вміння набувати навиків спілкування в колективі однолітків, вчитися здобувати лідерські навики,  мати можливість повноцінного  розвитку своїх  здібностей та творчої майстерності. Бо тільки у конкурентному учнівському середовищі, є у дітей мотивація до кращих результатів у навчанні.

  

   Після ліквідації комунального закладу "Боблівський заклад загальної середньої освіти І ступеня" Немирівської міської ради Вінницької області підвіз учнів буде здійснюватись до комунального закладу "Байраківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. Максима Шимка" Немирівської міської ради Вінницької області, який розташований в с. Байраківка.

 

  3. Суб’єкти, що винесли пропозицію щодо реорганізації шляхом ліквідації комунального закладу "Боблівський заклад загальної середньої освіти І ступеня" Немирівської міської ради Вінницької області – відділ освіти Немирівської міської ради.

  4. Строк, місце, час проведення громадських слухань, акредитація представників засобів масової інформації, реєстрації учасників – громадські слухання відбудуться в актовому залі будинку культури с. Боблів,   08.06.2021 року о 14.00 год.

   5. Поштова адреса та адреса електронної пошти, строк і форми для подання пропозицій (зауважень) — Немирівська міська рада,  м. Немирів, вул. Соборна, 26, e-mail:  nemyrivotg@gmail.com

 

Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення подаються у письмовій формі або надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає протягом 10 днів з дати опублікування повідомлення про його проведення.

   6. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення – Хіхлач Олександр Васильович – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

8. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення – узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором протягом 2 днів після закінчення строку подання пропозицій. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Немирівської  міської ради.

Запрошуємо усіх бажаючих взяти участь в обговоренні питання   щодо реорганізації шляхом ліквідації комунального закладу "Боблівський заклад загальної середньої освіти І ступеня" Немирівської міської ради Вінницької області.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора