Пошук

На території Вінниччини, у зв’язку із підвищенням температурного режиму, введено обмеження руху великовагового транспорту.

Дата: 30.07.2021 11:41
Кількість переглядів: 390

Фото без опису

        Відповідно до п. 2.4 Порядку тимчасового обмеження або заборони руху транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів на окремих ділянках автомобільних доріг загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 червня 2007 року № 879, з 11:00 до 20:00 на території Вінницької області, у зв’язку із підвищенням температурного режиму понад +28°С, вводиться обмеження руху на автомобільних дорогах загального користування вантажних транспортних засобів вагою понад 24 т і навантаженням на вісь понад 7 т.

         Розпорядженням Голови обласної державної адміністрації від 11 березня 2021 року № 194 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування» та відповідно до вимог законів України «Про місцеві державні адміністрації», «Про дорожній рух», «Про автомобільні дороги», постанови Кабінету Міністрів України від 27 червня 2007 року № 879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування» (зі змінами) передбачено впровадження заходів зі збереження несучої здатності конструкції дорожнього одягу від впливу динамічних навантажень в умовах підвищеної температури повітря.

         В межах Немирівської міської ради проводиться інформування населення, керівників підприємств, установ та організацій, інших зацікавлених сторін про встановлені обмеження в дорожньому русі.

         З цією метою з настанням погодно-кліматичних умов у період з червня до вересня, за яких експлуатація великовагових та/або велико-габаритних транспортних засобів може призвести до значного пошкодження та руйнування автомобільних доріг загального користування (денна пора доби за температури повітря вище +28), впроваджується режим обмежень у дорожньому русі автомобільними дорогами загального користування області великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів фактичною масою понад  24 тонни і навантаженням на вісь 7 тонн з 9-00 до 22 год, крім транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

          Управлінням Національної поліції у Вінницькій області, управлінням патрульної поліції у Вінницькій області, Подільським міжрегіональним управлінням Укртрансбезпеки при здійсненні заходів габаритно-вагового контролю та документального вагового контролю на дорогах загального користування області, забезпечуватиметься в межах компетенції посилений контроль за дотриманням учасниками дорожнього руху встановлених обмежень. Зазначаємо, що за період з 31 грудня 2020 року до 09 липня 2021 року перевірено 4889 одиниць транспортних засобів та виявлено 273 порушення Правил проїзду транспортними засобами. Нараховано штрафних санкцій за статтею 60 Закону України «Про автомобільний транспорт» на загальну суму 52,1 тис. євро, з яких сплачено 2349,1 тис. грн.

          В засобах масової інформації, на офіційних сторінках відповідних відомств висвітлюється інформація про встановлення та зняття режиму обмежень в дорожньому русі автомобільними дорогами загального користування області великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів фактичною масою понад  24 тонни і навантаженням на вісь 7 тонн, крім транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій (щоденно на період обмежень).

         Усіх учасників дорожнього руху перевізників, підрядників, власників підприємств, закликаємо за дотриманням обмежень з метою недопущення перевантаження транспортних засобів при здійсненні вантажних перевезень.

 

Управління розвитку територій та

інфраструктури Немирівської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора