Пошук

Шановні жителі Немирівської територіальної громади!

Дата: 11.10.2021 15:50
Кількість переглядів: 1354

    Відповідно до Указу Президента України від 07.06.2021р. №228 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів» започатковано з 2021 року реалізацію екологічної ініціативи «Масштабне заліснення України».

   Управління комунальної власності Немирівської міської ради повідомляє наступне:

    Згідно статті 171 Земельного кодексу України про деградовані та малопродуктивні землі.

До деградованих земель відносяться:

а) земельні ділянки, поверхня яких порушена внаслідок землетрусу, зсувів, карстоутворення, повеней, добування корисних копалин тощо;

б) земельні ділянки з еродованими, перезволоженими, з підвищеною кислотністю або засоленістю, забрудненими хімічними речовинами ґрунтами та інші.

До малопродуктивних земель відносяться сільськогосподарські угіддя, ґрунти яких характеризуються негативними природними властивостями, низькою родючістю, а їх господарське використання за призначенням є економічно неефективним.

    Ці землі підлягають консервації ( припиненню господарського використання на визначений термін та залуження або залісення деградованих і малопродуктивних земель, господарське використання яких є екологічно та економічно неефективним, а також техногенно забруднених земельних ділянок, на яких неможливо одержувати екологічно чисту продукцію, а перебування людей на цих земельних ділянках є небезпечним для їх здоров'я).

    Заліснення земель - захід агролісотехнічної меліорації, який передбачає здійснення комплексу заходів, спрямованих на поліпшення стану земель шляхом використання ґрунтозахисних та інших властивостей захисних лісових насаджень;

   Залісення регламентується положеннями лісового законодавства про лісорозведення ( ст. 81 Лісового кодексу України, постанову КМУ від 01.03.2007 N 303 "Про затвердження Правил відтворення лісів"). При залісенні відповідна земельна ділянка переводиться до земель лісогосподарського призначення .

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора