Пошук

Легальна зайнятість – це ваш соціальний захист

Дата: 28.10.2021 19:01
Кількість переглядів: 371

Фото без опису

    Пенсійний фонд ще раз звертає увагу найманих працівників на переваги легальної зайнятості та застерігає про ризики не задекларованої праці.

      Однією з гарантій дотримання прав застрахованих осіб є легальне працевлаштування та легальна заробітна плата, адже від цього безпосередньо залежить соціальний захист працюючих.

         Однак, на жаль, на даний час виплата заробітної плати в «конверті» та нелегальна робота стали серйозною проблемою сьогодення. Виплати у «конвертах» є однією із складових тіньової економіки. Недоліки тіньової заробітної плати, як і тіньової зайнятості не тільки в тому, що бюджет недоотримує кошти, використання найманої праці без оформлення трудових відносин містить в собі багато негативних моментів, і перш за все це втрата страхового стажу для призначення пенсії. Сьогодні працівники можуть не бачити проблем в отриманні «тіньової» заробітної плати, та даючи згоду працювати на таких умовах, вони мають розуміти, що самі позбавляють себе соціальних гарантій.

         Перевірте за допомогою Порталу електронних послуг Пенсійного фонду України чи задекларував роботодавець трудові відносини з вами, скориставшись нашою покроковою інструкцією, наведеною в інфографіці:

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора