Пошук

Відбулось засідання Координаційної ради

Дата: 01.12.2021 12:09
Кількість переглядів: 463

    В рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»  30 листопада, відбулось засідання Координаційної ради з метою забезпечення співпраці щодо реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, узгодженості заходів у цій сфері, підвищення їх ефективності.

     Головна увага акцентувалася на необхідності тісної взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, дотримання визначеного алгоритму дій згідно до повноважень для оперативного реагування на факти домашнього насильства відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 658  від 22.08.2018  року «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі».

     Також обговорили проведення інших заходів, приурочених акції «16 днів проти насильства» з дотриманням карантинних вимог.

     Зокрема, шістнадцятиденний період охоплює наступні важливі дати:

25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році.

 1 грудня – Всесвітній  день боротьби зі СНІДом.

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством.

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями.

5 грудня – Міжнародний день волонтера.

6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі.

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією.

10 грудня – Міжнародний день прав людини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора