Пошук

Про сплату орендної плати за воду (водний простір) на реквізити рахунків Немирівської міської територіальної громади

Дата: 15.03.2022 15:05
Кількість переглядів: 372

Фото без опису

    Земельні ділянки, що вважаються комунальною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст відповідно до пункту 24 Перехідні положення Розділу Х Земельного кодексу України і право державної власності на які зареєстроване у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, переходять у комунальну власність з моменту державної реєстрації права комунальної власності на такі земельні ділянки.

З метою надходження до міського бюджету громади орендної плати за водні об’єкти (водний простір), здійснено в установленому законодавством порядку державну реєстрацію права комунальної власності за територіальною громадою в особі Немирівської міської ради земельних ділянок водного фонду на території Немирівської міської територіальної громади з цільовим призначенням для рибогосподарських потреб, та внесено відомості про суб’єкта іншого речового права, що орендодавець: Немирівська міська рада (код ЄДРПО: 03772619).

Отже, орендарям водних об’єктів на території Немирівської міської територіальної громади необхідно у 2022 році орендну плату за воду (водний простір) сплачувати на реквізити рахунків Немирівської міської територіальної громади: ГУК у Він. обл. /м. Немирів/ 22130002, ЄДРПОУ  37979858, р/р UA 058999980334169859000002796, Казначейство України (ЕАП).

Крім того, доводимо до відома орендарів водних об’єктів, що частиною 2 «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об’єктів у комплексі з земельними ділянками» від 04.11.2020 р. № 963-ІХ визначено, що договори оренди водних об’єктів, укладені в порядку, визначеному законодавством, до набрання чинності цим Законом діють у строки та на умовах, визначених такими договорами. Поновлення таких договорів здійснюється без проведення земельних торгів у порядку укладення договорів оренди землі.

Сторони договорів оренди водних об’єктів, договорів оренди земельних ділянок під водними об’єктами, укладених до набрання чинності цим Законом, які не містять умов щодо розміру орендної плати за земельну ділянку, на якій розташований водний об’єкт, або щодо розміру орендної плати за водний об’єкт, зобов’язані визначити такі умови протягом року з дня набрання чинності цим Законом, тобто до 02.03.2022 року.

    Отже, орендарям, які уклали договори оренди земельних ділянок водного фонду до 2013 року, необхідно вносити зміни до діючих договорів, які не містять умов щодо розміру орендної плати за земельну ділянку, на якій розташований водний об’єкт, або щодо розміру орендної плати за водний об’єкт.

     За більш детальною інформацією звертатися до відділу земельних відносин управління комунальної власності Немирівської міської ради (м. Немирів, вул. Соборна, 26, контактна особа: Хавруцький Микола Семенович, телефон: 0950131154).

   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора