Пошук

До відома операторів ринку

Дата: 14.04.2022 10:37
Кількість переглядів: 325

Фото без опису

До відома  операторів ринку

     З метою роз’яснення щодо процедури проведення державної реєстрації потужностей з виробництва та/або обігу харчових продуктів, на які не вимагається отримання експлуатаційного дозволу, Немирівське управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області повідомляє:

       Якщо Ви – оператор ринку, який провадить діяльність на будь-якому етапі виробництва або обігу харчових продуктів, то зобов’язані працювати в рамках законодавства, а саме – провести державну реєстрацію потужностей операторів ринку або отримати експлуатаційний дозвіл.

      Державній реєстрації підлягають потужності з роздрібної торгівлі харчовими продуктами,виробництва продуктів харчування нетваринного походження або  виробництва продуктів харчування, інгредієнтами яких є переробленні продукти тваринного походження, заклади ресторанного господарства, транспортування, потужності первинного виробництва (землі сільськогосподарських угідь, мисливські господарства, ставки, пасіки, ферми з утримання сільськогосподарських тварин, збір врожаю диких рослин), тощо.

Державна реєстрація потужностей здійснюється безоплатно

       Відповідно до Розпорядження Кабінету міністрів України від 16 травня 2014 року №523-р «Деякі питання надання адміністративних послуг через центри надання адміністративних послуг» (Із змінами, внесення згідно з Розпорядженням КМ №969-р від 18.08.2021 року) Державна реєстрація потужностей операторів ринку внесена до переліку адміністративних послуг органів виконавчої влади та адміністративних послуг, що надаються органами місцевого самоврядування у порядку виконання делегованих повноважень, які є обов’язковими для надання через центри надання адміністративних послуг.

      Заяву про державну реєстрацію потужностей, повідомлення про внесення змін до відомостей реєстру або заяву про припинення використання потужності можна подати за адресами:

? Відділ «Центр надання адміністративних послуг» Немирівської міської ради м. Немирів

вул. Соборна буд.26

? Відділ «Центр надання адміністративних послуг» Райгородської сільської ради смт.Ситківці Центральна буд. 123

Також повідомляємо, що заяви можливо подати через портал «Дія», при наявності особистого цифрового підпису.

За результатами розгляду заяви про державну реєстрацію потужностей операторів ринку Головним управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області  приймається рішення про реєстрацію або відмову у ній. Оператор ринку повідомляється про результат розгляду заяви шляхом отримання чи надсилання копії прийнятого рішення.

 Нагадуємо,  що відповідно до  ст. 65 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» встановлена відповідальність операторів ринку за порушення законодавства  про безпечність та окремі показники якості харчових

 продуктів. За виробництво,  зберігання  харчових  продуктів на потужностях, незареєстрованих відповідно до вимог законодавства, накладається штраф:

  • на юридичних осіб – у розмірі від 23 до 30  мінімальних заробітних плат 
  • на фізичних осіб – підприємців – у розмірі від 8 до 15 мінімальних заробітних плат.

Звертаємо увагу операторів ринку, що згідно зі ст. 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» забороняється обіг харчових продуктів, вироблених на потужностях, які не зареєстровані.

 

    Закликаємо операторів ринку, які не зареєстрували свої потужності, не зволікати з подачею заяв (на паперових або електронних носіях).

 

Немирівське управління Головного управління

Держпродспоживслужби у Вінницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора