Пошук

Над дерусифікацією Немирівська громада працює 3 місяці

Дата: 24.06.2022 15:32
Кількість переглядів: 712

 

Загалом мова йде про зміну назв 76 вулиць та провулків у місті та сільських населених пунктів територіальної громади, які мають позбутися російсько-імперської спадщини.

В Немирівській міській територіальній громаді даним питанням опікується історико-топонімічна комісія при виконавчому комітеті Немирівської міської ради, яка затверджена рішення виконавчого комітету № 91 від 04.05.2022р.

https://rada.info/upload/users_files/03772619/docs/aa864bd320bf5539423ba4f139c9230f.pdf

Відбулося ряд засідань комісії, на яких сформовано перелік вулиць та провулків, які підлягають перейменуванню https://rada.info/upload/users_files/03772619/4af7a19bcd2e10be5a509c87ad6b6155.pdf

внесено пропозиції щодо нових назв, звертаючи особливу увагу на милозвучність та зручність запам’ятовування. А деяким вулицям та провулкам запропоновано повернути їх історичні назви або назви місцевості, де вони розташовані.

Перед членами комісії стоїть відповідальне завдання. Адже перейменування топонімів – це важлива складова збереження нашої історії, культури та національної ідентичності, на тотальне знищення яких наразі спрямовує зусилля російський агресор. З початком війни українське суспільство усвідомило, що має дати достойну відсіч імперському нацизму, відтак у всій країні піднялася хвиля відторгнення всього російського.

 При формуванні даного списку послуговувались інструментами, подібними до тих, які застосовували під час декомунізаційного процесу. Це, зокрема принципи українського патріотизму, історичності та топонімічності.

На черговому засіданні комісії розглянуто запропоновані назви. Робота комісії триває постійно. Немирівчани по місту, а жителі сіл по своїх населених пунктах можуть вносити свої пропозиції. Немирівська міська рада приймає як колективні, так і індивідуальні звернення.

По завершенню розгляду пропозицій буде проведено громадське обговорення.

Пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі загальним відділом Немирівської міської ради за адресою: м. Немирів, вул. Горького, буд.84.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора